Război în Ucraina, ziua 225: Explozii auzite la Kiev. Zelenski anunță noi succese, iar Putin ar pregăti demisia lui Șoigu

social

Mesajul șefei de la PA după Forumul RJCC: „Cea mai mare amenințare cu care se confruntă justiția - corupția din interior”

17 septembrie 2022, ora 11:00
Distribuie:

Șefa de la Procuratura Anticorupție Veronica Dragalina a participat la Forumul „Reformarea Justiției și Combaterea Corupției”. Aceasta a precizat că a discutat despre cea mai mare amenințare cu care se confruntă sistemul de justiție - corupția din interiorul sistemului.

Șefa PA susține că s-a axat în special pe procurorii și judecătorii care abuzează pozițiile lor de putere și acceptă mite pentru a-și umplea buzunarele, în loc să urmeze jurământul pe care l-au depus. Aceasta susține că ei respecte și să aplice legea și să acționeze în interesul țării și al cetățenilor.

Dragalin a venit într-un comunicat pe Facebook, în care a scos în evidență și o operațiune a PA din 16 septembrie, prin care un avocat a fost reținut în flagrant în timp ce transmitea unui procuror 10 000 de euro, pentru ca acesta din urmă să adopte o decizie favorabilă pe o cauză penală, aflată în gestiunea sa.

„Tot astăzi, Procuratura Anticorupție a avut o operațiune de succes într-o anchetă a acestui tip de crimă - solicitarea și acceptarea mitei din partea unui procuror prin intermediul unui avocat”, a scris Dragalin.

Pe final, șefa PA a precizat că va continua să prioritizeze aceste tipuri de investigații până când vor scoate „criminalii toxici din interior, care distrug încrederea publicului în instituțiile și sistemul nostru de justiție”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Litvinenco, mesaj de la Forumul RJCC: „Reforma Justiției nu se face peste noapte. E nevoie de răbdare”

15 septembrie 2022, 17:09

Percheziţii la un procuror şi un avocat, vizaţi într-un caz de corupţie

16 septembrie 2022, 18:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Gavrilița cere Parlamentului prelungirea stării de urgență: „Suntem într-o situație excepțională. Pacea este serios amenințată”

06 octombrie 2022, ora 14:00
Distribuie:

Prim-ministra Natalia Gavrilița a venit la ședința Parlamentului pentru a cere prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile în contextul războiului din Ucraina. Aceasta susține că prelungirea stării de urgență este necesară, deoarece crizele cu care se confruntă nu doar țara noastră se aprofundează, iar acest fapt va permite luarea deciziilor corecte și prompte în scurt timp.

După ce prim-ministra își va încheia discursul, deputații urmează să își exercite votul.

„Suntem într-o situație excepțională cum lumea nu a mai văzut de decenii, situație care continuă cu pierderi majore, cu pierderi omenești. De la 1 octombrie, cantitatea de gaze primite de țara noastră a fost redusă cu 30%, iar acum există riscul sistării totale a furnizării. Aceasta ar pune în pericol și aprovizionare cu energie electrică... Anul 2022 reprezintă un moment istoric, de cumpănă. Ne aflăm în plin proces de transformare a Europei și a întregii lumi, pacea este serios amenințară la fel și criza energetică”, a declarat Gavrilița.

Totodată, aceasta a enumerat proiectele care au fost realizate pe parcursul stării de urgență și a enumerat mai multe decizii care au fost implementate în urma deciziilor aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE).

„Prin CSE am permis demararea tuturor procedurilor pentru a face rezerve de păcură și de cărbune. În ultimele luni în fiecare lună am negociat ca să nu permitem creșterea prețului la energia electrica, uneori era necesar să luăm o decizie până la sfârșitul zile”, a adăugat premierul.

Natalia Gavrilița a venit și cu un îndemn pentru cetățenii Republici Moldova, să se implice în reconstruirea țării, dezvoltarea acesteia și să susțină parcursul european al acesteia.

Starea de urgență presupune: 

Stabilirea unui regim special de intrare și ieșire din/în țară, regim special de circulație a persoanelor și mărfurilor, expulzarea persoanelor care pot prezenta pericol pentru securitatea statului. 

De asemenea, vor fi interzise manifestațiile în masă, se dispune raționalizarea consumului de alimente și alte servicii de primă necesitate. 

Se interzice demisia lucrătorilor cu excepția cazurilor prevăzute de actele normative. 

Implicarea cetățenilor pentru servicii de interese public, accesarea și gestionarea asistenței internaționale pe durata stării de urgență.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/VIDEO/ Ultima oră! Guvernul a aprobat prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile. Gavrilița: „Este recomandarea CSE”

05 octombrie 2022, 15:10

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram