Război în Ucraina, ziua 224: Atac cu drone și ironia de la Londra. Putin a promulgat anexările, iar Zelenski cere tribunal special

social

Ministerul de Interne a primit echipament IT de cca 170 de mii de euro pentru a asigura registrul electronic al armelor

14 septembrie 2022, ora 17:25
Distribuie:

Uniunea Europeană și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, prin intermediul proiectului regional SEESAC, a oferit Ministerului Afacerilor Interne echipamente IT în valoare de aproximativ 170.000 euro pentru operaționalizarea la nivel național a registrului electronic al armelor.

Donația cuprinde 65 de calculatoare, o imprimantă și 2 scanere cu capacitate mare pentru scanarea și transferul masivelor de informații de pe suport de hârtie în sistemul informațional automatizat, 65 imprimante și 195 tonere, 5 laptop-uri, 70 smartphone și 65 UPS-uri pentru accesarea și verificarea informațiilor privind posesorii de arme și armele depistate, livrate pe parcursul anului 2022.

 La fel, ministerul a primit și echipament de marcare a armelor, care va asigura controlul eficient al armelor.

 „La 11 iulie curent, la Praga, ministerul Afacerilor Interne s-a angajat să alinieze țara noastră la nivel internațional în programele și proiectele de limitare a efectelor distrugătoare produse de circulația ilicită a armelor de foc. De asemenea, MAI a fost aprobat conceptul pentru crearea pentru prima dată în Moldova a unui Punct Național Focal pentru Arme de Foc,” a menționat Daniella Misail-Nichitin, secretar de stat al MAI, la evenimentul de oferire a echipamentului.

„Prin această inițiativă sprijinim activitatea desfășurată de autoritățile naționale în vederea avansării în continuare în domeniul controlului armelor de calibru mic și a armamentului ușor. În conformitate cu Agenda de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și în contextul noului statut de țară candidată, această acțiune finanțată de UE reprezintă o contribuție suplimentară la securitatea și lupta împotriva criminalității organizate. Aceasta este o prioritate cheie pentru cooperarea UE cu Republica Moldova în beneficiul cetățenilor săi”, a subliniat Jānis Mažeiks, Ambasadorul UE în Republica Moldova. 

Operaționalizarea registrului electronic al armelor la nivel național va îmbunătăți în mod semnificativ evidența și păstrarea de către Poliție a datelor cu privire la armele de foc deținute legal în Republica Moldova. Această donație reprezintă o continuare a sprijinului pe care PNUD și SEESAC l-au acordat autorităților din Republica Moldova, cu asistența financiară a UE, pentru a asigura controlul eficient și eficace a armelor de calibru mic și a armamentului ușor. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/FOTO/ O mașină a fost cuprinsă de flăcări în localitatea Băcioi: Pompierii au intervenit la fața locului

05 octombrie 2022, ora 15:55
Distribuie:

O mașină a fost cuprinsă de flăcări în localitatea Băcioi. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 14:01.

Imediat la fața locului a intervenit o echipă de pompieri. 

„Pompierii au reușit lichidarea arderii la ora 14:14. În urma incendiului nimeni nu a avut de suferit. Potrivit IGSU, focul a afectat secțiunea motorului”, precizează IGSU.

Cauza și circumstanțele producerii arderii urmează a fi stabilite. 

Potrivit datelor IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii IGSU au intervenit în 17 situații de risc.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram