Război în Ucraina, ziua 222: Atac la Zaporojie și recruți beți. Avertizarea unui ex-șef CIA, dacă Rusia ar folosi bomba atomică

politic

/VIDEO/ Ministrul Economiei, următorul pe lista remanierilor? Grosu: „Trebuie să faci o anumită schimbare atunci când este potrivită”

22 septembrie 2022, ora 23:13
Distribuie:

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, ar putea fi următorul pe lista remanierilor în Guvern. Cel puțin asta a dat de înțeles președintele Parlamentului, Igor Grosu, invitat în cadrul ediției din 22 septembrie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Analizăm. Asta înseamnă că în momentul potrivit o să fie făcut anunțul”, a declarat șeful Legislativului.

Potrivit acestuia, o schimbare se poate face la momentul potrivit, fără ca aceasta să influențeze alte decizii.

„Astfel de schimbări nu pot fi operate, detașându-te de procesele care au loc în paralel sau în zonă sau în cadrul altor platforme. Sunt niște procese în derulare de care depinde succesul nostru în relații cu parteneri, cu alte instituții și trebuie să ții cont de momentul în care vii cu această schimbare pentru a nu afecta niște procese. Să le comunici, explici, să nu fie luate prin surpriză, să nu afecteze aceste decizii.

Noi analizăm toate aceste lucruri și recunoaștem lucruri care pot fi făcute mult mai bine în domeniul economic. Trebuie să faci o anumită schimbare atunci când ea este potrivită”, a punctat Igor Grosu.

TV8.md reamintește că potrivit lui Gaibu, nu contează dacă va rămâne sau nu în funcție, ci mai important este ca Republica Moldova să relanseze economia. Dacă s-ar clătina fotoliul său de ministru, Sergiu Gaibu a menționat că nu va fi afectat de acest lucru.

„De ce să mă afecteze? Am o experiență bogată în viață și nu mă ating astfel de chestii, dar nu asta este ideea, ideea este de ce are nevoie țara. Nu contează care ministru va fi, e important să se discute instrumente, mecanisme care să ajute economia”, a punctat acesta.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a precizat că urmează noi remanieri în Guvern, ce ar putea fi anunțate la sfârșitul lunii septembrie. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 8 septembrie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Urmează noi remanieri în Guvern. Prim-ministra: „Multe nemulțumiri. Mergem cu o componență actualizată pentru perioada de iarnă”

08 septembrie 2022, 20:09

Gaibu, despre eventuale remanieri guvernamentale: „Nu contează care ministru va fi, e important să se discute cum ajutăm economia”

08 septembrie 2022, 09:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

/VIDEO/ Sandu, victima unui deep fake al unor prankeri ruși. Președinția: Declarațiile prezentate, un trucaj prin montare”

03 octombrie 2022, ora 16:41
Distribuie:

Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor apărute în spațiul public într-o pretinsă discuție purtată de Maia Sandu cu prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. Potrivit instituției, înregistrarea video este „un trucaj prin montare de imagini și sunet”.

„Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite Președintei Maia Sandu într-o pretinsă discuție purtată de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. 

Înregistrarea video este o tentativă de implicare a Președintei Maia Sandu într-o manipulare de tip deep fake. Declarațiile prezentate în această falsificare nu corespund realității, fiind un trucaj prin montare de imagini și sunet”, potrivit unui comunicat remis de instituție.

Potrivit Adevărul, pe pagina de Telegram War Gonzo, proiectul la care lucrează și bloggerul rus Semyon Pegov, cunoscut jurnalist de război al propagandei ruse, scrie că președinta Maia Sandu pregătește mobilizarea militară, pentru a deschide un front suplimentar pentru Rusia împreună cu trupele române. 

În acest context, ministerul Apărării a venit cu o precizare în care a dezmințit aceste informații. Astfel, informația precum că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ar urma să anunțe mobilizare militară în toată țară este falsă. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Maia Sandu nu va anunța mobilizare militară în țară. Ministerul Apărării dezminte informațiile apărute în presa rusă

03 octombrie 2022, 14:10

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram