Război în Ucraina, ziua 225: Explozii auzite la Kiev. Zelenski anunță noi succese, iar Putin ar pregăti demisia lui Șoigu

social

Mitropolitul Vladimir a primit titlul de cetățean de onoare al Raionului Orhei: „Consilierii au votat cu inimile deschise”

16 septembrie 2022, ora 10:32
Distribuie:

Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, ÎPS Vladimir a primit titlul de Cetățean de Onoare al Raionului Orhei. Consilierii raionali și-au argumentat inițiativa prin faptul că timp de 33 de ani ÎPS Vladimir a construit lăcașe de cult și a reabilitat vechi mănăstiri, inclusiv în raza raionului Orhei.

„În semn de recunoștință și apreciere a meritelor Înaltpreasfinției Sale, cu prilejul recentei aniversări de 70 de ani, Consilierii Raionali au votat cu inimile deschise pentru desemnarea Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir drept Cetățean de Onoare al raionului Orhei – cea mai înaltă distincție civică acordată de către Consiliul raional”, potrivit unui comunicat remis de Consiliul Raional Orhei.

Potrivit Consiliului, în timp apropiat va urma și procedura de înmânare oficială a titlului.

TV8.md reamintește că pe 18 august, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, ÎPS Vladimir, care a împlinit, 70 de ani, a fost decorat de patriarhul Rusiei, Kiril, cu ordinul Sfântului Serafim de Sarov (gradul I).

Mitropolitul Vladimir, pe numele său civil Nicolae Cantarean s-a născut în 18 august în satul Colencăuți, raionul Hotin din regiunea Cernăuți. Este mitropolit din 21 iulie 1989. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Coloană de mașini luxoase în curtea Catedralei Mitropolitane: Zeci de preoți au venit să îl felicite pe ÎPS Vladimir

18 august 2022, 14:08

Mitropolitul Vladimir, surprins alături de o femeie, la cumpărături într-un magazin din România

15 august 2022, 17:08

Mitropolitul Vladimir a renunțat la numerele guvernamentale la automobilul cu care se deplasează

10 februarie 2022, 18:02

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Hărțuirea și victimizarea vor fi pedepsite contravențional. Proiectul, votat în prima lectură de Parlament

Foto: SHRM
06 octombrie 2022, ora 13:30
Distribuie:

Deputații au votat, în prima lectură, modificări legislative, care au scopul de a îmbunătăți mecanismele de protecție împotriva discriminării. Proiectul de lege a fost elaborat în contextul Planului național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și are scopul de a înlătura deficiențele cadrului normativ în acest domeniu.

Scopul acestei inițiative legislative este de a îmbunătăți mecanismele de protecție împotriva discriminării. Autorii documentului propun extinderea criteriilor de nediscriminare, îmbunătățirea colectării de date în materia egalității, monitorizarea, evaluarea și raportarea anuală a rezultatelor și consolidarea cadrului instituțional. Totodată, Codul contravențional ar putea fi completat cu noțiunile de „hărțuire” și „victimizare”. Astfel, va fi sancționat orice comportament nedorit care conduce la crearea unui mediu intimidant, ostil, sau ofensator, având drept scop sau efect lezarea demnității unei persoane. De menționat că hărțuirea de conotație sexuală rămâne a fi sancționată de Codul penal.

O altă prevedere a proiectului este completarea Legii cu privire la asigurarea egalității cu un șir de criterii discriminatorii, inclusiv cele referitoare la originea socială, națională, statut social, stare de sănătate, opinii politice sau orice alte opinii. Includerea acestor criterii derivă din jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului. Proiectul de lege a fost susținut cu votul a 52 de deputați.  

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram