/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar Arestovici are o prognoză

politic

Moldova condamnă planul Rusiei de a anexa prin referendum regiunile ocupate din Ucraina. Mesajul lui Nicu Popescu

21 septembrie 2022, ora 11:24
Distribuie:

Republica Moldova condamnă ferm planul Federației Ruse de a anexa prin așa-numitele referendumuri regiunile ocupate din Ucraina. 

„Reafirmăm și pe această cale sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, este mesajul transmis pe Twitter de ministrul de Externe de la Chișinău, Nicu Popescu.

 

Între 23 - 27 septembrie, în autoproclamata Republică Populară Donețk și autoproclamata Republică Populară Lugansk va avea loc un referendum privind aderarea la Federația Rusă. Anterior, și autoritățile instalate de Moscova în regiunea ocupată Herson au declarat că au decis să organizeze un referendum privind alipirea la Rusia și au cerut Kremlinului să își dea acordul cât mai curând posibil. Forțele rusești controlează aproximativ 95% din teritoriul ucrainean Herson, în sudul țării.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

/FOTO/ Igor Grosu, la discuții cu un reprezentant al NATO: „Am vorbit despre statutul de neutralitate al Republicii Moldova”

30 septembrie 2022, ora 18:49
Distribuie:

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a purtat, pe 30 septembrie, discuții cu locțiitorul asistentului secretarului general NATO pe afaceri politice și politică de securitate, Javier Colomina. Aceștia au vorbit despre evoluțiile de securitate din regiune și necesitatea de a spori reziliența Republicii Moldova la riscurile curente. 

„Am subliniat importanța cooperării în cadrul programelor agreate în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Moldova - NATO, în mod special pe reforma militară, securitatea cibernetică și dezinformarea.

Alianța Nord-Atlantică este un partener de încredere a Republicii Moldova și de-a lungul anilor am realizat multe proiecte în beneficiul cetățenilor de rând”, a scris spicherul Parlamentului, pe Facebook.

În cadrul discuțiilor, s-a pus accent pe statutul de neutralitate al Republicii Moldova în noul context internațional, dar și despre suveranitatea și integritatea teritorială a țării, potrivit șefului Legislativului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram