Război în Ucraina, ziua 217: Mesajul lui Zelenski pentru Putin și rezultatele referendumului. CIA: Armata rusă are multe probleme

social

Moldovenii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Qatar

22 septembrie 2022, ora 16:26
Distribuie:

În cadrul ședinței Parlamentului a fost ratificat Acordul dintre Guvernul R. Moldova și Guvernului Statului Qatar privind abolirea vizelor de scurtă ședere pentru titularii pașapoartelor ordinare, semnat la Doha în 12 iunie. Pentru această inițiativă au votat majoritatea deputaților.

Respectiv, toți moldovenii care dețin pașapoarte ordinare valabile, pot intra, tranzita și se afla pe teritoriul celeilalte țări fără viză, pentru o perioadă de până la 90 de zile în decurs de 180 de zile. Totodată, aceste măsuri se permit cu condiția că scopul șederii se limitează la turism, tranzit sau interes de afaceri.

Cetățenii fiecărei părți, care intenționează să se afle pentru o perioadă mai mare de 90 de zile în decurs de 180 de zile, vor trebui să obțină o viză de lungă ședere.

Acest Acord va contribui la dezvoltarea și necesitatea intensificării relațiilor de prietenie, consolidare a legăturilor economice, comerciale, tehnico-științifice, culturale între cele două state și popoare.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

economic

BERD oferă 25 de milioane de lei R. Moldova pentru dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor solide

28 septembrie 2022, ora 16:10
Distribuie:

Țara noastră va beneficia de un împrumut de 25 de milioane de euro, oferit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pentru dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor solide. La ședința de miercuri, 28 septembrie, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor și semnarea unui acord în acest sens.

Banii vor fi folosiți pentru realizarea infrastructurii de management a deșeurilor solide, achiziționarea echipamentelor și utilajelor pentru transport, sortare, reciclare, compostare în mai multe raioane din țară: Ungheni, Nisporeni, Călărași, Edineț, Dondușeni, Ocnița, Briceni, Cahul, Cantemir, Taraclia și autoritățile locale ale UTA Găgăuzia. 

Lucrările se vor desfășura în cadrul proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”, care urmează a fi implementat în perioada 2023-2027.

Împrumutul în valoare de 25 de milioane de euro are un termen de valabilitate de 15 ani, care include și perioada de grație de patru ani.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram