Război în Ucraina, ziua 217: Mesajul lui Zelenski pentru Putin și rezultatele referendumului. Kremlinul anunță un „minim obiectiv”

social

Numărul de cereri pentru perfectarea titlurilor de călătorie a crescut considerabil la Ambasada Republicii Moldova din Rusia

23 septembrie 2022, ora 20:04
Distribuie:

Numărul de cereri, pentru perfectarea titlurilor de călătorie la secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, a crescut considerabil. Anunțul a fost făcut de Ministerul de Externe, care a dispus prelungirea programului perfectării în zilele de weekend.

Astfel, toți cetățenii care solicită ajutor pentru perfectarea titlurilor de călătorie se pot adresa ambasadei.

„Autoritățile examinează și posibilitatea redistribuirii personalului diplomatic pentru activități consulare în cazul menținerii cererii sporite din partea cetățenilor țării noastre”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Titlul de călătorie este un document ce confirmă identitatea persoanei - cetăţeanului Republicii Moldova sau persoanei fără cetăţenie - care domiciliază permanent pe teritoriul Republicii Moldova şi care permite titularului întoarcerea în Republica Moldova în cazul în care nu dispune de un document de călătorie valabil (în caz de pierdere, furt, deteriorare, distrugere sau expirarea valabilității paşaportului).

Titlul de călătorie poate fi folosit o singură dată pentru a reveni în Moldova. Acesta se foloseşte exclusiv pentru întoarcerea în Republica Moldova şi nu pentru deplasarea în altă ţară.

Documentul îşi pierde valabilitatea la data intrării pe teritoriul Republicii Moldova. Posesorul titlului de călătorie urmează să se adreseze la Biroului de Evidenţă şi Documentare a Populaţiei de la locul de trai pentru perfectarea paşaportului nou.

Copiii născuţi în străinătate, care au cel puţin un părinte cetăţean al Republicii Moldova, sunt consideraţi cetăţeni ai Republicii Moldova.

Pentru a se deplasa în Republica Moldova, misiunile diplomatice şi oficiile consulare eliberează, la cererea părinţilor, un titlu de călătorie.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Gavrilița, îngrijorată de mobilizarea militară în Rusia: „Vreau să condamn ferm și să reiterez susținerea pentru Ucraina”

23 septembrie 2022, 18:09

A doua zi de mobilizare parțială în Rusia: Bărbați beți care se iau la bătaie și recruți „binecuvântați” de preoți

23 septembrie 2022, 18:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

economic

BERD oferă 25 de milioane de lei R. Moldova pentru dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor solide

28 septembrie 2022, ora 16:10
Distribuie:

Țara noastră va beneficia de un împrumut de 25 de milioane de euro, oferit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pentru dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor solide. La ședința de miercuri, 28 septembrie, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor și semnarea unui acord în acest sens.

Banii vor fi folosiți pentru realizarea infrastructurii de management a deșeurilor solide, achiziționarea echipamentelor și utilajelor pentru transport, sortare, reciclare, compostare în mai multe raioane din țară: Ungheni, Nisporeni, Călărași, Edineț, Dondușeni, Ocnița, Briceni, Cahul, Cantemir, Taraclia și autoritățile locale ale UTA Găgăuzia. 

Lucrările se vor desfășura în cadrul proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”, care urmează a fi implementat în perioada 2023-2027.

Împrumutul în valoare de 25 de milioane de euro are un termen de valabilitate de 15 ani, care include și perioada de grație de patru ani.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram