/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar Arestovici are o prognoză

politic

Omagiu în numele cetățenilor Republicii Moldova! Președinta Maia Sandu va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

16 septembrie 2022, ora 14:37
Distribuie:

Maia Sandu se va afla duminică și luni (18 - 19 septembrie) la Londra, pentru a lua parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a. Prin acest gest, șefa statului va aduce un omagiu în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către serviciul de presă al Președenției Republicii Moldova.

Totodată, în săptămâna ce urmează președinta se va îndrepta și la New York, unde se va afla două zile, în 20 și 21 septembrie, pentru a fi prezentă la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global. 

În contextul vizitei la ONU, șefa statului va participa la câteva evenimente în domeniul educației și va avea mai multe întâlniri bilaterale.

La revenirea acasă, Președinta Maia Sandu va efectua o scurtă vizită de lucru la Berlin, unde se va întâlni cu Cancelarul Federal Olaf Scholz, cu Svenja Schulze, ministra pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei, cu membri ai Bundestagului și cu reprezentanți ai mediului de afaceri din această țară.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Liderii mai multor state vor participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a: Cine sunt ei și cine a rămas fără invitație

13 septembrie 2022, 18:09

Fără avioane private la funeraliile reginei Elisabeta a II-a: Demnitarii străini, impuși să meargă la ceremonie cu autocarul

12 septembrie 2022, 08:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

/FOTO/ Igor Grosu, la discuții cu un reprezentant al NATO: „Am vorbit despre statutul de neutralitate al Republicii Moldova”

30 septembrie 2022, ora 18:49
Distribuie:

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a purtat, pe 30 septembrie, discuții cu locțiitorul asistentului secretarului general NATO pe afaceri politice și politică de securitate, Javier Colomina. Aceștia au vorbit despre evoluțiile de securitate din regiune și necesitatea de a spori reziliența Republicii Moldova la riscurile curente. 

„Am subliniat importanța cooperării în cadrul programelor agreate în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Moldova - NATO, în mod special pe reforma militară, securitatea cibernetică și dezinformarea.

Alianța Nord-Atlantică este un partener de încredere a Republicii Moldova și de-a lungul anilor am realizat multe proiecte în beneficiul cetățenilor de rând”, a scris spicherul Parlamentului, pe Facebook.

În cadrul discuțiilor, s-a pus accent pe statutul de neutralitate al Republicii Moldova în noul context internațional, dar și despre suveranitatea și integritatea teritorială a țării, potrivit șefului Legislativului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram