Război în Ucraina, ziua 225: Explozii auzite la Kiev. Zelenski anunță noi succese, iar Putin ar pregăti demisia lui Șoigu

social

/VIDEO/ Percheziții la un bărbat din Soroca: Droguri de peste 300.000 de lei, confiscate de oamenii legii. Ce au mai găsit polițiștii

12 septembrie 2022, ora 12:57
Distribuie:

Polițiștii au efectuat percheziții la domiciliul unui bărbat de 44 de ani din orașul Soroca, privind circulația ilegală a drogurilor. Oamenii legii au depistat și ridicat peste un kilogram de Marijuana, crescută în condiții de seră și o armă, deținută ilegal. Valoarea drogurilor se estimează la 330.000 de lei.

Toate obiectele depistate în urma percheziției au fost ridicate și îndreptate la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare (CTC și EJ) al Inspectoratului General de Poliție. 

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Captură de droguri în valoare de 3 milioane de lei. Trei persoane din Bălți au fost reținute pentru 72 de ore

08 septembrie 2022, 15:09

Un bărbat și concubina acestuia și-au făcut o afacere cu droguri. Substanțele, găsite într-o butelie îngropată în curtea casei

06 septembrie 2022, 12:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Gavrilița cere Parlamentului prelungirea stării de urgență: „Suntem într-o situație excepțională. Pacea este serios amenințată”

06 octombrie 2022, ora 14:00
Distribuie:

Prim-ministra Natalia Gavrilița a venit la ședința Parlamentului pentru a cere prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile în contextul războiului din Ucraina. Aceasta susține că prelungirea stării de urgență este necesară, deoarece crizele cu care se confruntă nu doar țara noastră se aprofundează, iar acest fapt va permite luarea deciziilor corecte și prompte în scurt timp.

După ce prim-ministra își va încheia discursul, deputații urmează să își exercite votul.

„Suntem într-o situație excepțională cum lumea nu a mai văzut de decenii care continuă cu pierderi majore, cu pierderi omenești. De la 1 octombrie, cantitatea de gaze primite de țara noastră a fost redusă cu 30%, iar acum există riscul sistării totale a furnizării.Aceasta ar pune în pericol și aprovizionare cu energie electrică. ...Anul 2022 reprezintă un moment istoric de cumpănă. Ne aflăm în plin proces de transformare a Europei și a întregii lumi, pacea este serios amenințară la fel și criza”, a declarat Gavrilița.

Totodată, aceasta a enumerat proiectele care au fost realizate pe parcursul stării de urgență și a enumerat mai multe decizii care au fost implementate în urma deciziilor aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE).

„Prin CSE am permis demararea tuturor procedurilor pentru a face rezerve de păcură și de cărbune. În ultimele luni în fiecare lună am negociat ca să nu permitem creșterea prețului la energia electrica, uneori era necesar să luăm o decizie la sfârșitul zile”, a adăugat premierul.

Natalia Gavriliță a venit și cu un îndemn pentru cetățenii Republici Moldova, să se implice în reconstruirea țării, dezvoltarea acesteia și să susțină parcursul european al acesteia.

Starea de urgență presupune: 

Stabilirea unui regim special de intrare și ieșire din/în țară, regim special de circulație a persoanelor și mărfurilor, expulzarea persoanelor care pot prezenta pericol pentru securitatea statului. 

De asemenea, vor fi interzise manifestațiile în masă, se dispune raționalizarea consumului de alimente și alte servicii de primă necesitate. 

Se interzice demisia lucrătorilor cu excepția cazurilor prevăzute de actele normative. 

Implicarea cetățenilor pentru servicii de interese public, accesarea și gestionarea asistenței internaționale pe durata stării de urgență.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram