/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar Arestovici are o prognoză

sport

/VIDEO/ Petrocub se impune în extremis cu FC Bălți: Hînceștenii au urcat pe podiumul din Super Ligă

13 septembrie 2022, ora 14:21
Distribuie:

Petrocub Hîncești a obținut o victorie în extremis în deplasare cu FC Bălți în ultimul meci din cadrul etapei a 7-a a Super Ligii. Partida care a fost suspendată pe 10 septembrie din cauza ploii torențiale, a început din minutul 25. 

Petrocub a fost echipa mai periculoasă în prima repriză și Iosipoi l-a pus la încercare pe portarul Străistari în minutul 36, însă portarul gazdelor a respins. 

Până la pauză, Ambros a trimis un șut periculos, iar mingea a trecut puțin pe lângă bară. 

În partea secundă tot oaspeții au fost mai insistenți, însă același Ambros nu l-a putut învinge pe portarul advers cu un șut în minutul 67. 

Asalturile hînceștenilor a continuat și cu 10 minute înainte de final, Străistari a intervenit excelent la șutul aceluiași Ambros. 

Eforturile lui Petrocub au fost răsplătite în minutul 90 când Bogaciuc a prins un șut plasat din afara careului. 

FC Bălți suferă a doua înfrângere a sezonului și a căzut pe locul 4, făcând rocadă cu Petrocub, care este pe ultima treaptă a podiumului. 

În etapa a 8-a, hînceștenii se deplasează pe terenul lui Sfîntul Gheorghe Suruceni, iar bălțenii vor găzdui pe Dacia-Buiucani. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

sport

/VIDEO/ Moldova a obținut aurul la un turneu internațional de gimnastică ritmică: Marea problemă a sportivelor care au învins Franța

29 septembrie 2022, ora 22:06
Distribuie:

Țara noastră este plină de talente în proba gimnastică ritmică. Sportivele Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice au urcat pe prima treaptă a podiumului la un turneu internațional care a avut loc în Spania. Marea problemă a gimnastelor noastre este că nu au o sală personală unde să se antreneze, ele fiind nevoite să se pregătească de competiții în sala luptelor greco-romane. 

Pe piesa „Trenulețul” a formației Zdob și Zdub și frații Advahov, tinerele noastre gimnaste cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani au evoluat în premieră la un turneu internațional în Spania în această lună în orașul Figueres. 

În proba de ansamblu, talentatele sportive de la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice au reușit să încânte asistența și au urcat pe prima treaptă a podiumului după ce sau impus în fața unor țări ca Franța, Ucraina, Spania sau Italia. Foarte modeste din fire, gimnastele au declarat că nu s-au așteptat la un asemenea rezultat, însă sunt fericite că au dat lovitura. 

Majoritatea fetelor au revenit cu medalii. Sunt gimnaste care s-au remarcat, iar altele au cucerit aurul.

Tinerele gimnaste se antrenează zilnic în locul unde, de regulă, se pregătesc luptătorii de stil greco-roman. 

Sportivele, dar și antrenorii se plâng că nu dețin cele mai bune condiții de antrenament, iar cea mai mare problemă este că nu au o sală proprie. 

Chiar dacă nu dețin o sală personală de antrenament, gimnastele noastre revin de fiecare dată cu numeroase medalii de la turneele internaționale. 

Începând cu grupele preventive de pregătire până la avansați, Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice deține aproximativ 150 de gimnaste. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram