Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

social

Poliția anunță începerea sezonului de vânătoare. Noile reguli, aprobate de CSE

20 septembrie 2022, ora 09:23
Distribuie:

Poliția anunță începerea sezonului de vânătoare. Conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) din data de 15 septembrie curent, vânătoarea va fi permisă exclusiv pe terenurile deschise, în afara fondului forestier, la speciile de interes genetic, în limitele cotelor de recoltare aprobate pentru sezonul de vânătoare 2022-2023.

Astfel, s-a dispus că tragerea și aflarea cu arma încărcată va fi interzisă la o distanță mai mică de 10 km de la frontiera de stat cu Ucraina, precum și la o distanță mai mică de 2 km de la periferiile municipiilor Chișinău și Bălți și  zona de securitate cu regiunea transnistreană și de 1 km de la periferia oricăror altor localități.

La fel, se interzice tragerea și aflarea cu arma încărcată la o distanță mai mică de 5 km de la unitățile militare, centrele de instruire ale Armatei Naționale și obiectivele strategice (Aeroportul Internațional Chișinău, Aeroportul Internațional Mărculești, Aeroportul Internațional Bălți și Aeroportul Internațional Cahul).

Totodată, pe perioada stării de urgență, se interzice, introducerea de către cetățenii străini pe teritoriul țării a armelor și munițiilor pentru participarea acestora la vânătoare.

De asemenea, se obligă managerii subdiviziunilor teritoriale ale Societății vânătorilor și pescarilor din Republica Moldova să înștiințeze organul de Poliție raional/municipal, Ministerul Apărării, Inspectoratul pentru Protecția Mediului, administrația publică locală de nivelul întâi despre ziua, locul și numărul de colective de vânători, participanți la vânătoare.

„Menționăm că orice tip de vânătoare sau tentativă de a vâna în perioada stării de urgență care contravine prevederilor pct. 24 se consideră braconaj și se sancționează conform legii”, se menționează într-un comunicat al poliției.

Poliția recomandă participanților la vânătoare să respecte cu strictețe regulile de comportament și de securitate în timpul aflării la vânătoare de port și folosire a armei în corespundere cu prevederile legii 130/2012 cu privire la ,,Regimul armelor și munițiilor cu destinație civilă”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Interpreta Kătălina Rusu, însărcinată pentru a treia oară. „Este frumos, este o binecuvântare”

26 septembrie 2022, ora 18:13
Distribuie:

Interpreta Kătălina Rusu trăiește unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Artista, mamă a două fete, este însărcinată pentru a treia oară și așteaptă încă o fetiță. 

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul ediției de duminică, 25 septembrie, a emisiunii „Iubește Viața” la TV8. „Este frumos, este o binecuvântare când se întâmplă. Important e să fim sănătoase”, a spus Kătălina.

Cântăreața spune că deși diferența de vârstă dintre fetițele ei este mică, a treia sarcină a fost planificată, dar și că nu își mai dorește alți copii. „Ne oprim la trei copii”, a povestit Kătălina Rusu. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram