Război în Ucraina, ziua 225: UE vrea să sublinieze izolarea Rusiei. Zelenski anunță noi succese și îndeamnă NATO să nu se teamă

politic

/VIDEO/ „Pomană” de 1.500 de lei în semn de protest: Plicul cu bani, lăsat la Președinție de primarul de la Condrița

15 septembrie 2022, ora 19:22
Distribuie:

Pomană sub formă de 1.500 de lei pentru Maia Sandu. Plicul cu bani a fost depus, astăzi, la Președinție, de primarul satului Condrița, Andrei Donică. Acesta e indignat de suma oferită pensionarilor pentru perioada rece a anului și a îndemnat-o pe șefa statului să meargă la cumpărături cu acești bani. Întrebat dacă gestul său nu e o pregătire pentru viitoarea campanie electorală, Donică a declarat că manifestul său nu are conotație politică.

„ - Am dat și m-am dus. Transmit plicul cu bani și atât.
 - Nu aveți cui lăsa. Aici este zonă protejată”.

Inițial, câteva persoane, care s-au prezentat drept polițiști, au încercat să îngrădească accesul primarului de Condrița către clădirea prezidențială. Apoi, un ofițer de la SPPS l-a îndemnat să meargă la biroul de petiții și audiență ca să depună plicul cu bani.

„Îi transmit din partea mea o pomană de 1500 de lei și lasă să încerce ea să trăiască nici nu zic o lună. Dar să meargă într-un magazin, că acum 1500 de lei nu ajunge nici măcar pentru lemne”, a declarat primarul satului Condrița, Andrei Donică.

Astfel primarul de Condrința și-a manifestat nemulțumirea față de această sumă de bani, pe care o vor primi pensionarii pentru sezonul rece. Donică a declarat că va refuza ajutorul unic de trei mii de lei, de care vor beneficia bugetarii cu salarii mai mici de 15 mii de lei. Totodată, el neagă că ar fi vorba de
un gest cu tentă politică.

„Nu am ieșit să critic primul an, dar a trecut deja peste un an. Au decis să-mi dea acești trei mii de lei mie, ca primar, dar cum lumea din sat să mă prindă și să spună că mie mi-i bine, dar lor le-au dat numai 1500 de lei”, a menționat primarul satului Condrița, Andrei Donică.

Am solicitat o reacție de la Președinție, dar ni s-a spus că vor reveni, mai târziu, cu un răspuns. Nu este prima manifestație a lui Andrei Donică. Acesta a devenit cunoscut opiniei publice, după ce, în septembrie 2016, a vărsat o găleată de lapte peste ministrul Finanțelor de atunci, Octavian Armașu. Asta pentru că guvernarea a pus pe umerii cetățenilor datoria generată de „furtul miliardului”.

Pentru gestul său de atunci, Donică a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. În aprilie 2020, acesta a fost reținut, după ce s-a comportat agresiv cu polițiștii, care demontau rulotele instalate în semn de protest lângă sediul unei bănci din centrul capitalei.

Acum trei ani, Andrei Donică a candidat pentru șefia capitalei din partea Mișcării Profesioniștilor „SperanțaНадежда”, fiind și președintele formațiunii.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

/VIDEO/ Caraman acuză PAS că nu își respectă promisiunile. Grosu: „Ce înseamnă un om motivat financiar de bandiți”

06 octombrie 2022, ora 13:18
Distribuie:

Schimb de replici în Parlament, după ce deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Diana Caraman, a ținut un discurs la tribuna Parlamentului și a acuzat Guvernare că nu își respectă promisiunile. Ba mai mult, aceasta s-a plâns și de faptul că deputaților din opoziție li s-ar îngrădi dreptul la exprimarea opiniei.

„Ați ținut discursuri înflăcărate despre cum nu veți permite violența fizică în familie și asupra femeilor. Frumos ar fi dacă acești „luptători” demonstrau asta prin fapte și nu doar prin cuvinte. După părerea mea, toți au uitat de cuvintele lor chiar a doua zi. Mai mult, colegii mei, inclusiv deputatele nu au fost supuse doar odată atacurilor verbale din partea unor deputați.

În timpul ședințelor plenare, folosesc statutul lor și nu ne dau dreptul la replică, ne deconectează microfoanele și foarte dezgustător comentează întrebările și discursurile noastre. Prin aceste acțiuni în privința noastră, demonstrează nivelul lor de educație, demnitate și bărbăție”, a declarat deputata.

Nemulțumită de faptul că majoritatea parlamentară ar putea vota proiectul de lege ce prevede ca hărțuirea și victimizarea să fie pedepsite contravențional, deputata a declarat că „aceasta este o încercare de a distruge moral societate”, iar prin această inițiativă legislativă „homosexualii nu vor fi pedepsiți pentru acțiunile violente”.

În urma discursului ținut de Diana Caraman, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că acesta este un exemplu de „om motivat financiar de bandiți”.

„Ce înseamnă un om plătit. Venit, citit, plecat. Da, ce înseamnă un om motivat financiar de bandiți mai ales. Asta e...”, a declarat spicherul Igor Grosu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram