Război în Ucraina, ziua 222: Cameră de tortură și recruți beți. Avertizarea unui ex-șef CIA, dacă Rusia ar folosi bomba atomică

politic

Popescu a discutat cu șefii misiunilor diplomatice următorii pași de aderare a Republicii Moldova la UE

Foto: Telegram/Nicu Popescu
13 septembrie 2022, ora 17:51
Distribuie:

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu șefii misiunilor diplomatice ale țărilor membre ale Uniunii Europene (UE), statelor G7 și ai organizațiilor internaționale pentru a discuta despre pașii următori în procesul de implementare a reformelor pe drumul nostru de aderare la UE.

„În dialogul cu ambasadorii am relatat despre procesul de elaborare a Planului de acțiuni, aprobarea acestuia în cadrul CNIE și despre determinarea fermă de implementare acestuia de către instituțiile naționale responsabile. Am evidențiat importanța sprijinului partenerilor noștri pentru a ne ajuta să facem față situației dramatice create de războiul Rusiei împotriva Ucrainei și impactul socio-economic al acestuia asupra țării noastre”, precizează Popescu.

Foto: Telegram/Nicu Popescu

Totodată, ministrul precizează că în cadrul întrevederii a discutat cu Ecaterina Casinge, șefa Cabinetului președintei Maia Sandu, despre Platforma de sprijin, a cărei a treia ediție se va desfășura la Paris. 

„Vom coordona eforturile autorităților pentru a asigura o realizare cât mai punctuală a inițiativelor care ne vor ajuta să depășim provocările curente și viitoare”, afirmă ministrul.

Foto: Telegram/Nicu Popescu
Foto: Telegram/Nicu Popescu

TV8.md reamintește că pe 23 iunie, Republica Moldova și Ucraina au obținut statutul de țară candidat la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului European, Charles Michel, pe Twitter.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Cancelarul german susține extinderea UE, inclusiv cu aderarea Republicii Moldova. Scholz evocă o Uniune cu 30 sau 36 de state

29 august 2022, 15:08

Reuniunea ambasadorilor R. Moldova! La eveniment, prezentă și Maia Sandu: Printre subiecte - pașii următori privind aderarea țării la UE

18 august 2022, 08:08

Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorul UE în RM: „Unul din pașii de aderare este la etapa de consultări”

22 iulie 2022, 16:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

Maia Sandu a discutat cu președinta Parlamentului European: „Țara noastră va fi susținută în continuare”

03 octombrie 2022, ora 17:56
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat la telefon cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Potrivit unui comunicat remis de administrația prezidențială, una din probleme acre au fost discutate ține de situația energetică dificilă.

Totodată, cele două au discutat și despre consecințele economice ale războiului, dar și despre cum a afectat acest fapt populația.

Președinta a discutat cu Roberta Metsola și despre acțiunile pe care le întreprind autoritățile pentru a realiza angajamentele țării în procesul de aderare la Uniunea Europeană. 

„Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru sprijinul oferit în ultimele luni de partenerii europeni și a exprimat încrederea că țara noastră va fi susținută în continuare pentru a face față crizei energetice fără precedent”, potrivit unui comunicat remis de Președinție.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram