Război în Ucraina, ziua 222: Atac la Zaporojie și recruți beți. Avertizarea unui ex-șef CIA, dacă Rusia ar folosi bomba atomică

politic

PP „Șor” va aduce miercuri noi corturi în fața Parlamentului. „Vom instala atâtea câte vom considera necesare”

20 septembrie 2022, ora 12:31
Distribuie:

Reprezentanții Partidului Politic Șor anunță că vor instala miercuri, 21 septembrie, mai multe corturi pentru simpatizanții formațiunii, care protestează de duminică, 18 septembrie în fața clădirii Parlamentului. Organizatorii au declarat într-o conferință de presă că speră că „poliția nu va împiedica” acest proces.

„Ne rezervăm dreptul ca mâine la 13.00, PP „Șor” cu toți membrii activi, simpatizanți, vom merge organizat să instalăm corturi cu toate elementele tehnice necesare. Vom instala atâtea corturi câte vom considera necesare”, a spus președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

Țurcanu a mai spus ca în cazul în care organele de drept vor împiedica acest proces, organizatorii vor merge cu un demers în instanță. Mai mult, deputații „Șor” amenință și cu un dosar la CEDO.  

„Noi ne asumăm dreptul să protestăm pașnic, nonviolent și vom face uz de toate drepturile legale. Sperăm că Moldova nu va mai avea un dosar pierdut la CEDO”, a mai spus președintele raionului Orhei.

Am solicitat un comentariu de la șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu. 

„Pe acel spațiu care nu periclitează circulația le-am permis. Mai în față, pe scări, nu le va permite SPPS, pe celălalt tronson nu știu cum o să se uite ceilalți cetățeni. Ei (n.r. organizatorii protestului) trebuie să înțeleagă că există niște reguli”, a declarat Viorel Cernăuțeanu. 

Menționăm că de duminică până în prezent, manifestanții au instalat circa 120 de corturi. Oamenii legii au semnalat un comportament antisocial al protestatarilor, care fumează în locuri nepermise și aruncă deșeuri în locuri publice. Potrivit poliției, de duminică, 18 septembrie, până în prezent, au fost înregistrate mai multe cazuri când forțele de ordine au solicitat intervenția medicilor.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

/VIDEO/ Sandu, victima unui deep fake al unor prankeri ruși. Președinția: Declarațiile prezentate, un trucaj prin montare”

03 octombrie 2022, ora 16:41
Distribuie:

Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor apărute în spațiul public într-o pretinsă discuție purtată de Maia Sandu cu prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. Potrivit instituției, înregistrarea video este „un trucaj prin montare de imagini și sunet”.

„Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite Președintei Maia Sandu într-o pretinsă discuție purtată de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. 

Înregistrarea video este o tentativă de implicare a Președintei Maia Sandu într-o manipulare de tip deep fake. Declarațiile prezentate în această falsificare nu corespund realității, fiind un trucaj prin montare de imagini și sunet”, potrivit unui comunicat remis de instituție.

Potrivit Adevărul, pe pagina de Telegram War Gonzo, proiectul la care lucrează și bloggerul rus Semyon Pegov, cunoscut jurnalist de război al propagandei ruse, scrie că președinta Maia Sandu pregătește mobilizarea militară, pentru a deschide un front suplimentar pentru Rusia împreună cu trupele române. 

În acest context, ministerul Apărării a venit cu o precizare în care a dezmințit aceste informații. Astfel, informația precum că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ar urma să anunțe mobilizare militară în toată țară este falsă. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Maia Sandu nu va anunța mobilizare militară în țară. Ministerul Apărării dezminte informațiile apărute în presa rusă

03 octombrie 2022, 14:10

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram