Război în Ucraina, ziua 225: Bombardamente devastatoare la Zaporojie. Zelenski anunță noi localităţi eliberate

comerciale

Premieră la Paris: Art Granit este prima companie din R. Moldova prezentă la expoziția Maison&Objet (P)

13 septembrie 2022, ora 12:46
Distribuie:

În premieră Republica Moldova este reprezentată de către compania Art Granit în cadrul celei mai așteptate expoziții din Europa, Maison et Objet, ce are loc între 8 și 12 septembrie la Paris. Expoziția este dedicată soluțiilor pentru amenajările de interior și exterior, sunt prezentate utimele tendințe și inovații pentru amenajarea spațiilor de locuit, spațiilor comerciale și horeca. Eveniment așteptat de arhitecții  și designerii din întreaga lume ce caută inspirație și soluții de ultimă oră pentru proiectele sale.

Art Granit a expus modele exclusive de mese, console, scaune și chiuvete verticale proiectate și fabricate după tehnologie proprie. Modelele au fost gândite pentru a satisface cel mai selectiv consumator atât din punct de vedere funcțional cât și estetic. Materialele alese: piatra ultracompact Dekton, piatră compozit Silestone, marmură, granit și metal.

Cele trei chiuvete verticale executate din piatră naturală premium,  au o construcție complexă, de formă cilindrică și cubică, cu prelucrare prin termoformare. În cadrul expoziției se bucură de un mare succes, fiind unice prin formă, prelucrare și aspect funcțional.

Mesele și consolele au la bază două tipuri de constructiv: pe picior metalic cu top din piatră ultracompact, asortate cu scaune cu picior din metal. Și mese din piatră naturală pe picioare cilindrice, executate manual prin ciobire și sculptare.

Au fost prezentate posibilitățile de procesare și diverse colecții de piatră pentru lucrări de interior și exterior. Printre cele mai solicitare tipuri de pietre se numără: piatra ultracompact Dekton, colecțiile Onirika și KRAFTIZEN, piatra compozit Silestone, colecțiile Ethereal și Loft, piatra naturala, marmura premium Calacatta și Pietra Grey, granitul din Spania și Brazilia.

Poriectul standului realizat de către designerul Elizaveta Vornicoglo, proiectarea și procesarea  Art Granit. Stilistică eclectică cu elemente de minimalism industrial și high tech. A fost selectată piatra cu finisaj lucios și satinat, în contrastant cu suprafețele mate ale metalului vopsit și a pereților.

În cazul în care nu ați reușit să vizitați standul în cadrul Maison&Objet la Paris, mai aveți oportunitate să vedeți pe viu standul în cadrul expoziției BIFE, ce va avea loc la București în data de 22 - 25 septembrie.

Oricând sunteți bineveniți în showroomul Art Granit unde puteți aprecia pe viu colecțiile de piatră,  să vedeți ultimele tendințe și soluții de procesare, care vă asigură produse funcționale, durabile, dar și unice pentru casa dvs.

(P) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

comerciale

/VIDEO/ CAAN - ecosistemul industrial ce desfășoară activități în peste 30 de domenii comerciale și de producție (P)

06 octombrie 2022, ora 09:00
Distribuie:

CAAN este un ecosistem industrial cu facilități de zonă economică liberă amplasat la doar 15 minute distanță de Chișinău, în orașul Strășeni. Asamblat din elementele unui fost giga-complex industrial de importanță regională, CAAN gestionează astăzi peste 80.000 m2 de hale industriale, facilități de studii și cercetare, alocate celor peste 40 rezidenți economici, iar unele rezervate proiectelor industriale de anvergură viitoare. 

Tempoul investițiilor dezvoltatorului în complexul CAAN este asimetric contextului economic actual foarte volatil: în condițiile în care cei mai mulți amână proiectele de dezvoltare, doar în ultimii 2 ani CAAN a realizat investiții de aproape 3.5 mln euro pentru optimizarea și modernizarea complexului industrial. 

Alte peste 17.5 mln euro sunt așteptate să fie alocate infrastructurii proiectului în următorii 3 ani, pentru ca companiile rezidente să poată fi concentrate doar pe propriile lanțuri valorice. Cât și pentru a stabili un cost moderat al confortului energetic pentru cei peste 40 de rezidenți corporativi care desfășoară activități în peste 30 de domenii comerciale și de producție. 

Societatea și-a propus să implementeze proiecte de eficiență energetică și acțiuni în domeniul atingerii nivelului Net-Zero prin unul dintre cele mai ambițioase proiecte de eficiență energetică locale: asamblarea unui parc fotovoltaic suspendat pe o suprafață de peste 50 000 m2 acoperișuri industriale, proiectate pentru această sarcină. 

Efectul acestei autonomizări energetice va fi completat de instalarea unui sistem de captare și recirculare a apei de ploaie. Strategia societății este atingerea nivelului Net-Zero până în 2027 și stabilirea unui nou standard în dezvoltarea patrimoniului imobiliar industrial în țară. 

Efectele benefice ale acestor proiecte vor fi resimțite, în primul rând, de cei peste 1000 de angajați care activează în prezent în cadrul complexului CAAN, în timp ce numărul lor este așteptat să se tripleze în următorii 5 ani. Deși o provocare, energia verde este, pentru CAAN, soluția progresului în timpurile grele.

Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram