Război în Ucraina, ziua 225: Bombardamente devastatoare la Zaporojie. Zelenski anunță noi localităţi eliberate

externe

Președinta Comisiei Europene a sosit într-o vizită la Kiev. Ce va discuta oficialul european în capitala ucraineană

Foto: unian.net
15 septembrie 2022, ora 10:27
Distribuie:

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sosit într-o vizită la Kiev. Înaltul oficial european vine pentru a treia oară în Ucraina de la începutul războiului, anunță unian

„Ucraina are acum statut de țară candidat la aderare. Voi discuta cu Vladimir Zelenski și Denis Șmigali posibilitatea de apropiere economică și umană în parcursul european al Ucrainei”, a spus von der Leyen.  

TV8 amintește, că în discursul său despre starea UE, susținut pe data de 14 septembrie curent, Ursula von der Leyen a declarat că Uniunea Europeană „nu este completă” atât timp cât Ucraina, Republica Moldova, Georgia şi ţările din Balcanii de Vest nu devin membre ale blocului comunitar.
 

Comisia Europeană recomandă Consiliului European să ofere Moldovei perspectiva de a deveni membră UE: Pașii următori

17 iunie 2022, 13:06

Președinta Comisiei Europene, mesaj adresat Moldovei, Georgiei, Ucrainei și Balcanilor de Vest: „Viitorul vostru este în UE”

14 septembrie 2022, 12:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

externe

/VIDEO/ Lui Băsescu i s-a tăiat microfonul în Parlamentul European după ce a citit o listă a liderilor europeni vânduți lui Putin

06 octombrie 2022, ora 11:16
Distribuie:

Fostul președinte al României Traian Băsescu a avut o intervenție în plenul Parlamentul European pentru a citi o listă cu lideri europeni care s-ar fi „vândut lui Putin”. Președintele de ședință i-a tăiat microfonul lui Băsescu în timp ce dădea citire listei, scrie G4media.

Intervenția lui Băsescu a avut loc în timpul unei dezbateri despre influența Rusiei în blocul comunitar. Fostul președinte al României nu a apucat să-și termine discursul pentru că șeful de ședință i-a tăiat microfonul motivând că Băsescu a depășit timpul care îi era alocat. Printre nominalizările de pe lista lui Băsescu se aflau foști șefi de guvern din Germania, Italia și Finlanda.

„Avem o altă mare problemă, problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene. Și aici o să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor: Schroder e pe buzele tuturor, Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanțe austriac, și sigur nu putea să lipsească Dominique Strauss Kahn. Cu astfel de oameni în jurul său și în vârful…”, a apucat Băsescu să spună. 

Șeful de ședință. Rainer Wieland, i-a întrerupt apoi microfonul: „Mulțumesc mult, dragă coleg Băsescu. Mulțumesc. Colegul! Coleg Traian, păstrați ordinea!”, a spus Wieland.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram