/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar Arestovici are o prognoză

politic

Președinta e la Londra. Cu cine s-a întâlnit și a discutat despre securitatea regională și provocările cu care se confruntă țara

18 septembrie 2022, ora 19:21
Distribuie:

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi, la Londra, cu Nadhim Zahawi, Cancelarul Ducatului de Lancaster, ministrul britanic pentru Egalitate și Relații Interguvernamentale. Oficialii au discutat despre securitatea regionala, și despre provocările cărora trebuie să le facă față Republica Moldova și întreg continentul european din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Șefa statului a menționat că scopul autorităților de la Chișinău este să mențină pacea și stabilitatea în țară, și să asigure reziliența economiei și a cetățenilor în condițiile crizei energetice, tot mai accentuată odată cu apropierea iernii. 

De asemenea, interlocutorii au discutat posibilități de cooperare în domeniile energetic, pentru  combaterea dezinformării și a propagandei, reformarea justiției și lupta cu corupția.

TV8.md reamintește că Maia Sandu se va afla duminică și luni (18 - 19 septembrie) la Londra, pentru a lua parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a. Prin acest gest, șefa statului va aduce un omagiu în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova. 

Omagiu în numele cetățenilor Republicii Moldova! Președinta Maia Sandu va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

16 septembrie 2022, 14:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

/FOTO/ Igor Grosu, la discuții cu un reprezentant al NATO: „Am vorbit despre statutul de neutralitate al Republicii Moldova”

30 septembrie 2022, ora 18:49
Distribuie:

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a purtat, pe 30 septembrie, discuții cu locțiitorul asistentului secretarului general NATO pe afaceri politice și politică de securitate, Javier Colomina. Aceștia au vorbit despre evoluțiile de securitate din regiune și necesitatea de a spori reziliența Republicii Moldova la riscurile curente. 

„Am subliniat importanța cooperării în cadrul programelor agreate în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Moldova - NATO, în mod special pe reforma militară, securitatea cibernetică și dezinformarea.

Alianța Nord-Atlantică este un partener de încredere a Republicii Moldova și de-a lungul anilor am realizat multe proiecte în beneficiul cetățenilor de rând”, a scris spicherul Parlamentului, pe Facebook.

În cadrul discuțiilor, s-a pus accent pe statutul de neutralitate al Republicii Moldova în noul context internațional, dar și despre suveranitatea și integritatea teritorială a țării, potrivit șefului Legislativului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram