Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

economic

Președinta, la discuții cu reprezentanții mediului de afaceri din Germania: Republica Moldova vrea să atragă investitori străini

23 septembrie 2022, ora 21:40
Distribuie:

Republica Moldova este interesată de atragerea investițiilor germane în diverse sectoare, cum ar fi cel agricol sau de procesare, investiții ce vor crea noi locuri de muncă pentru cetățenii noștri. În acest sens, președinta Maia Sandu a purtat discuții cu reprezentanții mediului de afaceri din Germania.

Șefa statului a vorbit despre provocările cu care se confruntă Moldova în contextul războiului Rusiei în Ucraina, despre agenda de reforme și perspectivele integrării europene a țării noastre.

„Pe finalul vizitei în capitala germană, Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentanții Ost-Ausschuss, asociație de business specializată pe relațiile cu Europa Centrală și de Est. Șefa statului le-a vorbit liderilor industriilor germane, printre care Knauf, METRO AG, BP Europa, concernul agricol Deutsche Saatgut, despre reformele pentru sprijinirea mediului de afaceri, pornite în Moldova”, se arată într-un comunicat al Președinției.

Aceștia au discutat și despre oportunitățile investiționale pe care le oferă țara noastră, în special în contextul obținerii statutului de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. 

Șefa statului a fost și invitata evenimentului „RTL Dialog Unter Drei”, o platformă informală de discuții, găzduită de compania audiovizuală germană RTL. Aceasta a întrunit conducători ai celor mai mari corporații industriale din Germania - inclusiv Rewe Group, Audi, BASF, Otto Group, Deutsche Bahn, Deutsche Telekom și altele, pentru a pune în discuție oportunitățile pe care le oferă Republica Moldova investitorilor străini. 

În prezent, în Moldova activează deja peste 400 de companii cu capital german.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Maia Sandu, întrevedere cu Olaf Scholz: „Mulțumim Germaniei pentru suportul care ne ajută să facem față consecințelor războiului”

23 septembrie 2022, 15:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

economic

Sandu spune că nu există certitudinea că Gazprom va respecta contractul. „Vom pune în aplicare celelalte planuri”

26 septembrie 2022, ora 12:15
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu spune că în prezent, nu există certitudinea că Gazprom va respecta contractul cu Moldovagaz. În acest caz, autoritățile au un plan. 

„În cazul în care Gazprom nu nu își va îndeplini obligațiile contractuale, avem anumite rezerve pentru luna octombrie. Ulterior, vom pune în aplicare celelalte planuri, pe care le-am elaborat pentru un asemenea scenariu”, a subliniat președinta.

Șefa statului a dat asigurări că cetățenii vor avea sprijin și în această iarnă pentru achitarea facturilor.

 

Sandu vorbește despre tentative de destabilizare a situației în țară: „Am recomandat aplicarea sancțiunilor mai dure”

26 septembrie 2022, 11:09

Președinta, despre riscul ca Rusia să folosească arme nucleare: „Puțin probabil, dar nu imposibil”

26 septembrie 2022, 11:09

Moldovenii care luptă de partea Rusiei în războiul din Ucraina ar putea rămâne fără cetățenie. Sandu: „Există risc de mobilizare”

26 septembrie 2022, 10:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram