/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar Arestovici are o prognoză

politic

/VIDEO/ Președinta și Guvernul nu vor demisiona, iar Parlamentul nu va fi dizolvat. Sandu: „Lumii îi place să vorbească, să propună”

12 septembrie 2022, ora 20:38
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, dă asigurări că Guvernul nu va demisiona și nici Parlamentul nu va fi dizolvat. Totodată, aceasta va rămâne în funcția de șefă a statului. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 12 septembrie a emisiunii „Новая неделя” с Анатолием Голя de la TV8.

„Lumii îi place să vorbească, să propună. Trăim într-o țară democratică, fiecare are libertatea de exprimare și fiecare o poate folosi așa cum își dorește”, a punctat Maia Sandu.

„Avem o treabă foarte serioasă. Avem o situație dificilă, dar avem o șansă, vom putea menține Republica Moldova în zona democrației doar dacă vom intra în Uniunea Europeană. Și acum avem această șansă, și vom lucra pentru a ne asigura că Moldova urmează această cale”, a subliniat președinta.

Totodată, aceasta a infirmat zvonurile, potrivit cărora consilierul prezidențial, Dorin Recean, ar fi numit în curând, premier.

TV8.md reamintește că prim-ministra Natalia Gavrilița a spus, în cadrul ediției din 8 septembrie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, că urmează noi remanieri în Guvern, ce ar putea fi anunțate la sfârșitul lunii septembrie.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Regiunea transnistreană va primi gaz din România doar dacă va plăti. Sandu: „Partea dreaptă nu poate achita pentru ei”

12 septembrie 2022, 22:09

/VIDEO/ Premieră la TV8: Anatolie Golea lansează proiectul „Новая неделя”. Prima invitată este Maia Sandu

12 septembrie 2022, 20:09

Sandu susține că în spatele alertelor cu bombă ar sta penalii: „Au ca scop tergiversarea sau amânarea ședințelor de judecată”

05 septembrie 2022, 17:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

/FOTO/ Igor Grosu, la discuții cu un reprezentant al NATO: „Am vorbit despre statutul de neutralitate al Republicii Moldova”

30 septembrie 2022, ora 18:49
Distribuie:

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a purtat, pe 30 septembrie, discuții cu locțiitorul asistentului secretarului general NATO pe afaceri politice și politică de securitate, Javier Colomina. Aceștia au vorbit despre evoluțiile de securitate din regiune și necesitatea de a spori reziliența Republicii Moldova la riscurile curente. 

„Am subliniat importanța cooperării în cadrul programelor agreate în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Moldova - NATO, în mod special pe reforma militară, securitatea cibernetică și dezinformarea.

Alianța Nord-Atlantică este un partener de încredere a Republicii Moldova și de-a lungul anilor am realizat multe proiecte în beneficiul cetățenilor de rând”, a scris spicherul Parlamentului, pe Facebook.

În cadrul discuțiilor, s-a pus accent pe statutul de neutralitate al Republicii Moldova în noul context internațional, dar și despre suveranitatea și integritatea teritorială a țării, potrivit șefului Legislativului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram