Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

social

Președintele Comisiei pre-vetting: „În câteva săptămâni, vom avea primele audieri publice ale candidaților la funcții în CSM”

16 septembrie 2022, ora 18:18
Distribuie:

Președintele Comisiei Pre-Vetting, Herman von Hebel a participat, alături de principali actori din sectorul justiției, experți naționali, internaționali, dar și reprezentanți ai societății civile și partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova, la forumul Reforma Justiției și Combaterea Corupției, desfășurat la Chișinău, în perioada 15-16 septembrie, 2022.

În cadrul panelului dedicat evaluării externe a judecătorilor și procurorilor și reformei Curții Supreme de Justiție, acesta a vorbit despre complexitatea și importanța exercițiului de pre-vetting, ca parte esențială și definitorie în realizarea cu succes a reformei sectorului justiției și s-a referit la acțiunile Comisiei în această direcție, dar și când va începe etapa audierilor candidaților la funcții în Consiliul Superior al Magistraturii.

În debutul intervenției sale, Herman von Hebel a menționat că este o onoare și o mare responsabilitate pentru toți membrii Comisiei atât internaționali, cât și naționali să participe în procesul de evaluare a judecătorilor și procurorilor, având toate bunele intenții ca acesta să se desfășoare calitativ, astfel încât sistemul justiției în Republica Moldova să fie curățat și resetat.

Referitor la parcursul procesului de evaluare până la această etapă, președintele Comisiei a vorbit despre volumul mare de informație, colectat și prelucrat în prezent de către Secretariatul Comisiei: “Cele peste 20 de instituții publice și private cu care colaborăm au fost extrem de darnice în informații despre candidați, deci presiunea pe Comisie se simte, în sensul bun al cuvântului. În acest moment, ne aflăm în mijlocul unui amplu proces în care informațiile acumulate în privința celor 25 de candidați la funcții în Consiliul Superior al Magistraturii sunt analizate temeinic la capitolul integritate financiară și etică, împreună cu răspunsurile la cele peste 850 de întrebări de concretizare și 300 de solicitări suplimentare de informații, adresate candidaților.” În pofida volumului mare de date care trebuie evaluate și sistematizate, Herman von Hebel a declarat că, în câteva săptămâni, membrii Comisiei Pre-Vetting vor veni cu primele audieri publice ale candidaților la funcții în Consiliul Superior al Magistraturii.

Președintele Comisiei a ținut să reitereze că procesul de pre-vetting este o măsură nouă, unică, fiind un exercițiu de planificare constantă și continuă, care trebuie realizat corect și calitativ, pentru că așteptările înalte legate de acest proces sunt cu atât mai mari, cu cât justiția din Republica Moldova nu se bucură de încrederea cetățenilor. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Interpreta Kătălina Rusu, însărcinată pentru a treia oară. „Este frumos, este o binecuvântare”

26 septembrie 2022, ora 18:13
Distribuie:

Interpreta Kătălina Rusu trăiește unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Artista, mamă a două fete, este însărcinată pentru a treia oară și așteaptă încă o fetiță. 

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul ediției de duminică, 25 septembrie, a emisiunii „Iubește Viața” la TV8. „Este frumos, este o binecuvântare când se întâmplă. Important e să fim sănătoase”, a spus Kătălina.

Cântăreața spune că deși diferența de vârstă dintre fetițele ei este mică, a treia sarcină a fost planificată, dar și că nu își mai dorește alți copii. „Ne oprim la trei copii”, a povestit Kătălina Rusu. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram