Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

externe

Președinția Ucrainei a comentat referendumurile anunțate în Herson, Lugansk și Donețk: „Așa arată oroarea înfrângerii”

20 septembrie 2022, ora 16:30
Distribuie:

Şeful Biroului Preşedintelui Ucrainei, Andri Ermak, a declarat că „flashmob-ul aşa-numitelor referendumuri organizat de invadatorii ruşi în teritoriile ocupate ale Ucrainei mărturisește, de fapt, teama acestora, astfel că declaraţiile făcute de ocupanţi în acest sens nu sunt altceva decât manipulare, potrivit Rador.

„Un şantaj naiv prin amenințări și povești de groază cu ‘referendumuri’ şi ‘mobilizări din partea celor care știu să lupte doar cu copiii și cu civilii…” – a descris Ermak încercările invadatorilor de a organiza pseudoreferendumuri privind aderarea la Federația Rusă a teritoriilor aflate temporar sub ocupaţia trupelor ruse.

Potrivit lui Andri Ermak, „așa arată oroarea înfrângerii”. „Inamicul se teme, manipulează în mod primitiv. Ucraina va rezolva problema rusă. Ameninţarea poate fi eliminată doar cu forţa” – a asigurat şeful cancelariei prezidenţiale de la Kiev.

RBC aminteşte că aşa-numitul consiliu public al regiunii Herson a făcut apel la „şeful” regiunii solicitând organizarea imediată a unui „referendum” privind recunoașterea acestui teritoriu ca subiect al Federației Ruse. 

Aşa-numita cameră publică a autoproclamatei republici populare Doneţk, de asemenea, îi cere liderului separatist Denis Pușilin să organizeze imediat un „referendum” privind alipirea la Rusia.

Anterior, ocupanții din așa-numita republică populară Lugansk au cerut și așa-ziselor autorități să organizeze un pseudoreferendum privind aderarea la Rusia.

Război în Ucraina, ziua 209: Plebiscit, pericol atomic și explozii în Crimeea. Erdogan cere dezocupare, iar Dughin vrea mobilizare

20 septembrie 2022, 15:09

În Lugansk și Donețk va avea loc un referendum privind aderarea la Federația Rusă

20 septembrie 2022, 15:09

Referendumul privind soarta Stadionului Republican s-ar putea amâna! Socialiștii nu au prezentat listele cu semnăturile colectate

14 septembrie 2022, 11:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

externe

Kremlinul, despre menținerea unor contacte „sporadice” cu SUA: „Sunt canale de dialog ce permit schimbul mesajelor de urgență”

26 septembrie 2022, ora 17:04
Distribuie:

Kremlinul a anunţat că are contacte „sporadice” cu SUA în chestiuni legate de armele nucleare, la câteva zile după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că nu joacă la cacialma în privinţa disponibilităţii sale de a utiliza astfel de arme dacă Rusia îşi va simţi integritatea teritorială ameninţată, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat că cele două părţi au menţinut un canal deschis limitat de dialog pentru a permite „schimbul urgent de mesaje” între cele mai mari două puteri nucleare ale lumii.

„Există canale de dialog la nivelul adecvat, dar sunt de o natură foarte sporadică. Cel puţin ele permit schimbul unor mesaje de urgenţă despre poziţia fiecăruia”, a declarat Pekosv pentru jurnalişti.

Putin a spus săptămâna trecută că Moscova ar fi pregătită să folosească arme nucleare "pentru a proteja Rusia şi poporul nostru", în contextul în care a anunţat o mobilizare parţială care ameninţă să escaladeze semnificativ conflictul de şapte luni din Ucraina.

SUA au avertizat Moscova duminică privind „consecinţe catastrofale” dacă utilizează arme nucleare în Ucraina.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat că SUA vor „răspunde decisiv” dacă Rusia utilizează astfel de arme împotriva statului vecin.

El nu a furnizat mai multe amănunte, dar a precizat că Washingtonul a transmis în privat Moscovei „foarte clar exact ce ar însemna acest lucru”. Dmitri Peskov a refuzat să comenteze când a fost întrebat dacă SUA au transmis Rusia ce vor să spună prin „consecinţe catastrofale”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

26 septembrie 2022, 16:09

Președinta, despre riscul ca Rusia să folosească arme nucleare: „Puțin probabil, dar nu imposibil”

26 septembrie 2022, 11:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram