Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

externe

Primarul Moscovei anunță finalizarea completării a trei batalioane de voluntari, după ordinul lui Putin

21 septembrie 2022, ora 16:26
Distribuie:

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat pe pagina sa de Telegram că, câteva mii de voluntari din Moscova participă la operațiunea militară specială. În 21 septembrie, edilul Capitalei ruse a mai precizat despre finalizarea complectării a trei batalioane de voluntari.

„Deja astăzi, câteva mii de voluntari de la Moscova iau parte la lupte cu armele în mână. Au fost complectate trei batalioane - „Donskoi”, „Gheorgievskii” și „Marșalul Katukov”, a scris Sobianin.

În postarea sa, Sobianin a mai scris că în zona de „operațiune specială” împotriva Moscovei nu luptă doar armata ucraineană, dar țările NATO poartă un război nedeclarat împotriva Rusiei. 

„Există un flux de arme occidentale, specialiști și mercenari în Ucraina. Se face totul pentru a sugruma Rusia cu sancțiuni economice”, a scris primarul.

Totodată, Sobianin consideră că în astfel de condiții, Decretul prezidențial privind mobilizarea parțială este forțat, dar oportun și absolut necesar.

„Am luat decizii cu privire la măsuri suplimentare de sprijin material pentru voluntari și familiile acestora. Consider că este necesar să extindem pe deplin aceste măsuri de sprijinire a orașului acelor cetățeni care vor fi chemați la Moscova în conformitate cu Decretul președintelui”, a mai precizat Sobianin.

TV8.md reamintește că preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri, 21 septembrie o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor „operaţiunii militare speciale” în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune, potrivit Agerpres.

În discursul său televizat, anunţat iniţial pentru marţi seara, dar care fusese amânat din motive neprecizate, preşedintele rus a afirmat că obiectivul său este „eliberarea” Donbasului, zonă minieră din estul Ucrainei compusă din regiunile Doneţk şi Lugansk şi că majoritatea populaţiei din această zonă nu doreşte să revină la ceea ce el a numit „sub jugul” Ucrainei.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/VIDEO/ Șoigu: Rusia va mobiliza 300.000 de rezerviști pentru a-și întări efectivele din Ucraina

21 septembrie 2022, 10:09

Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia. „Scopul Occidentului este de a slăbi, dezbina și distruge țara”

21 septembrie 2022, 09:09

În Rusia a început panica după anunțul lui Putin: Se planifică proteste. Oamenii cer demisia președintelui și părăsesc țara

21 septembrie 2022, 12:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

externe

Kremlinul, despre menținerea unor contacte „sporadice” cu SUA: „Sunt canale de dialog ce permit schimbul mesajelor de urgență”

26 septembrie 2022, ora 17:04
Distribuie:

Kremlinul a anunţat că are contacte „sporadice” cu SUA în chestiuni legate de armele nucleare, la câteva zile după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că nu joacă la cacialma în privinţa disponibilităţii sale de a utiliza astfel de arme dacă Rusia îşi va simţi integritatea teritorială ameninţată, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat că cele două părţi au menţinut un canal deschis limitat de dialog pentru a permite „schimbul urgent de mesaje” între cele mai mari două puteri nucleare ale lumii.

„Există canale de dialog la nivelul adecvat, dar sunt de o natură foarte sporadică. Cel puţin ele permit schimbul unor mesaje de urgenţă despre poziţia fiecăruia”, a declarat Pekosv pentru jurnalişti.

Putin a spus săptămâna trecută că Moscova ar fi pregătită să folosească arme nucleare "pentru a proteja Rusia şi poporul nostru", în contextul în care a anunţat o mobilizare parţială care ameninţă să escaladeze semnificativ conflictul de şapte luni din Ucraina.

SUA au avertizat Moscova duminică privind „consecinţe catastrofale” dacă utilizează arme nucleare în Ucraina.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat că SUA vor „răspunde decisiv” dacă Rusia utilizează astfel de arme împotriva statului vecin.

El nu a furnizat mai multe amănunte, dar a precizat că Washingtonul a transmis în privat Moscovei „foarte clar exact ce ar însemna acest lucru”. Dmitri Peskov a refuzat să comenteze când a fost întrebat dacă SUA au transmis Rusia ce vor să spună prin „consecinţe catastrofale”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

26 septembrie 2022, 16:09

Președinta, despre riscul ca Rusia să folosească arme nucleare: „Puțin probabil, dar nu imposibil”

26 septembrie 2022, 11:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram