Război în Ucraina, ziua 224: Atac cu drone și ironia de la Londra. Putin a promulgat anexările, iar Zelenski cere tribunal special

social

/VIDEO/ Proprietară, dar nu și în acte: După 20 de ani, o femeie de la Bălți a aflat că garajul cumpărat nu îi aparține

19 septembrie 2022, ora 21:00
Distribuie:

Cum ar fi să cumperi un imobil, să perfectezi toate actele necesare, să achiți conștiincios toate impozitele, iar după 20 de ani, să te trezești că, de fapt, nu-ți aparține? A simțit-o pe pielea sa o femeie din Bălți, atunci când a încercat să-și vândă garajul. Deși șocul a fost mare, ea a reușit să-și rezolve problema, după ce s-a adresat la experții Clinicii Juridice din Bălți. Întreaga poveste o aflați imediat, în materialul din Campania Națională „Pentru o Justiție Sănătoasă”. 

Tatiana Fiodorova a cumpărat un garaj acum mai bine de 20 de ani. În tot acest timp femeia era sigură că, având toate actele necesare, este proprietarul cu drepturi depline. Recent a decis să scoată garajul la vânzare și abia atunci a descoperit că, oficial, garajul nu-i aparține:

„ -Când m-am adresat la Cadastru pentru a lua un act nou, s-a descoperit că nu eu sunt proprietarul, ci vechiul proprietar”.

„ Greșeala ar fi fost comisă de angajații de la Cadastru, spune femeia”.

„ -La cumpărare am perfectat toate actele, eu am toate actele, dar la Cadastru s-a făcut o greșeală. Nu s-a schimbat numele vechiului proprietar”. 

Astfel, în timp ce femeia achita conștiincios impozitele la stat, crezându-se prorprietară, actele de la Agentia Relatii Funciare și Cadastru arătau cu totul altceva: 

„ - Puteam să mor și să nu știu că eu nu sunt proprietară după acte. Când toți știu că tu ai cumpărat și ești proprietara, dar la Cadastru nu e așa”.

Odată descoperită, gafa trebuia urgent rezolvată. Mai ales că vechiul proprietar a decedat. Femeia a găsit pe rețelele de socializare informații despre Clinica Juridică din Bălți și a cerut ajutor. Experții clinicii i-au explicat ce are de făcut și i-au arătat cum să solicite serviciile unui avocat din cadrul sistemului de asistență juridică garantată de stat.

„Noi am analizat problema, am văzut actele pe care le are și am constatat că are nevoie să meargă în instanța de judecată cu un avocat ca să poată să intenteze această acțiune. Avocatul a fost cel care a întocmit cererea de chemare în judecată și deja la ședință a însoțit-o. A fost cel care i-a reprezentat interesele”.

A urmat ședința de judecată, în care soția vechiului proprietar a confirmat în fața instanței că bunul i-a fost vândut, într-adevăr, Tatianei Fiodorova. Abia după asta femeia devenit, după mai bine de 20 de ani, proprietar cu acte în regulă. Ea spune că a parcurs acest drum relativ ușor datorită susținerii și recomandărilor primite de la experții Clinicii Juridice din Bălți. Aceasta oferă consultanță juridică primară gratuită și organizează diverse activități de informare a populației din nordul țării pe domeniul juridic. 

„Noi încercăm să distribuim această informație juridică, să informăm, să alfabetizăm juridic populația largă. Campaniile noastre de informare, de comunicare pe un subiect juridic vizează toată populația”.

Acest material este realizat în cadrul Campaniei Naționale „Pentru o Justiție Sănătoasă”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Stare de urgență ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile. Natalia Gavrilița: „Este recomandarea CSE”

05 octombrie 2022, ora 15:28
Distribuie:

Guvernul va cere Parlamentului prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile. Anunțul a fost făcut de către prim-ministra Natalia Gavrilița, la începutul ședinței Guvernului de miercuri, 5 octombrie. Potrivit premierului, aceasta este recomandarea membrilor Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE)

Prin urmare proiectul urmează a fi aprobat de Guvern, ulterior de Parlament. 

„Astăzi am avut ședința CSE și am avut o discuție destul de consistentă cu privire la riscurile cu care se confruntă țara noastră și a venit cu această recomandare pentru Guvern și Parlament ca perioada stării de urgență să fie prelungită”, a declarat Natalia Gavrilița.

Știre în curs de actualizare....

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram