Război în Ucraina, ziua 222: Atac la Zaporojie și recruți beți. Avertizarea unui ex-șef CIA, dacă Rusia ar folosi bomba atomică

social

/VIDEO/ Regele Charles al III-lea a susținut primul discurs în Parlamentul britanic. S-a angajat să domnească în mod dezinteresat

12 septembrie 2022, ora 20:30
Distribuie:

Pentru prima dată în calitate de monarh, noul Rege al Angliei - Charles al treilea a vizitat, astăzi, Parlamentul britanic. El a fost însoțit de regina consoartă și a susținut un discurs în fața ambelor camere ale Legislativului. Imediat după asta, el a zburat în Scoția, unde urmează să se adreseze și parlamentarilor de acolo. Charles va participa, astăzi, și la o slujbă de pomenire, într-o catedrală din Scoția, unde a fost expus sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

„Parlamentul este instrumentul viu al democrației. Tradițiile sunt antice și vedem acest lucru chiar din construcția acestei mari săli. Ne amintește de predecesorii noștri medievali, în rolul cărora am fost chemat.”

În discursul său, Regele Charles al III-lea s-a angajat să domnească în mod dezinteresat, așa cum a făcut-o mama sa, Elisabeta a II-a, căreia i-a adus un omagiu, şi a promis să respecte principiile constituționale ale țării. Discursul său a fost presărat cu citate din Shakespeare prin care, noul rege a transmis că și Regina Elisabeta a II-a a fost un model pentru toți prinții. El primit condoleanțe din partea parlamentarilor din ambele camere, iar la final au cântat cu toții imnul God Save the King.

Imediat după aceasta, noul monarg, însoțit de regina consoartă Camila au părăsit Londra și s-au îndreptat spre Scoția, unde va susține un discurs și în Legislativul de aici. Până atunci, însă, conform protocolului, cuplul regal participă, în această seară, la o slujbă de pomenire în principala catedrală unde a fost expus sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Mâine, cortegiul funerar va ajunge la Londra, iar sicriul va fi expus, până luni, la palatul regal Westminister. Între timp, milioane de britanici continuă să aducă omagii pentru cea care le-a fost regină timp de mai bine de 70 de ani. 

Zeci de șefi de state și guverne, printre care și președintele american Joe Biden sunt așteptați la ceremonia funerară care va avea loc luni, la Londra. Autoritățile din Marea Britanie au decretat zi liberă, iar oficialii care au confirmat că vor participa la funeralii sunt îndemnați să evite călătoriile cu avioanele și elicopterele private. Cel puțin asta scrie publicația Politico care face trimitere la un document intrat în posesia jurnaliștilor. Demnitarii de rang înalt sunt rugați să călătorească cu avioane de cursă, iar de la aeroport, ei vor fi transportați cu autobuzele. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Sandu, victima unui deep fake al unor prankeri ruși. Președinția: Declarațiile prezentate, un trucaj prin montare”

03 octombrie 2022, ora 16:41
Distribuie:

Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor apărute în spațiul public într-o pretinsă discuție purtată de Maia Sandu cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. Potrivit instituției, înregistrarea video este „un trucaj prin montare de imagini și sunet”.

„Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite Președintei Maia Sandu într-o pretinsă discuție purtată de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. 

Înregistrarea video este o tentativă de implicare a Președintei Maia Sandu într-o manipulare de tip deep fake. Declarațiile prezentate în această falsificare nu corespund realității, fiind un trucaj prin montare de imagini și sunet”, potrivit unui comunicat remis de instituție.

Potrivit Adevărul, pe pagina de Telegram War Gonzo, proiectul la care lucrează și bloggerul rus Semyon Pegov, cunoscut jurnalist de război al propagandei ruse, scrie că președinta Maia Sandu pregătește mobilizarea militară, pentru a deschide un front suplimentar pentru Rusia împreună cu trupele române. 

În acest context, ministerul Apărării a venit cu o precizare în care a dezmințit aceste informații. Astfel, informația precum că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ar urma să anunțe mobilizare militară în toată țară este falsă. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Maia Sandu nu va anunța mobilizare militară în țară. Ministerul Apărării dezminte informațiile apărute în presa rusă

03 octombrie 2022, 14:10

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram