/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar SUA anunță noi sancțiuni

social

Republica Moldova a semnat un Memorandum de înțelegere cu Asociația Franceză de Sănătate: Ce presupune acesta

20 septembrie 2022, ora 07:30
Distribuie:

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a semnat luni, 19 septembrie, un Memorandum de înțelegere cu Asociația Franceză de Sănătate. Aceasta a participat la o întâlnire bilaterală cu președintele Asociației, Jean-François Gendron, și directorul executiv Johanna Lerfel.

Potrivit unui comunicat al Ministerului, Memorandumul vizează edificarea unor relații sinergice și de parteneriat prin formarea resurselor umane, transfer de competențe, schimburi de bune practici, în special în ceea ce privește dezvoltarea startup-urilor, dezvoltarea infrastructurii, finanțarea sănătății, promovarea proiectelor comune în domeniul digitalizării serviciilor de sănătate, realizarea cercetărilor privind cancerul și tratamentele împotriva cancerului. 

Memorandumul este semnat pentru o perioadă de un an cu posibilitatea prelungirii anuale.

În cadrul întâlnirii, Ala Nemerenco a mulțumit pentru suportul acordat de Republica Franceză sistemului național al sănătății în lupta contra pandemiei COVID-19 și a apreciat sprijinul părții franceze în contextul crizei refugiaților generate de războiul din Ucraina.

De asemenea, ministra a reiterat că țara noastră vrea să intensifice dialogul bilateral în domeniul sănătății.

Delegația Republicii Moldova a întreprins și o vizită la Grupul spitalicesc Paris Saint-Joseph în cadrul căreia s-a informat despre structura și particularitățile de management al grupului spitalicesc, realizările acestuia în sfera digitalizării serviciilor medicale, participarea la parteneriatele internaționale și oportunitățile oferite pentru formarea personalului medical și a studenților, metodele de tratament ale bolilor oncologice, cardiologice, ginecologice.

În zilele de 19-20 septembrie, ministra Sănătății participă la Forumul pentru Inovații și Afaceri „Future4Care”, organizat sub auspiciile Asociației Franceze de Sănătate.

Evenimentul, dedicat dezvoltării relațiilor la nivel înalt, identificării oportunităților de afaceri și inovare și informării despre tendințele de ultimă oră din domeniul sănătății, oferă cadrul pentru dialog în formatul B2B și B2G pentru cei peste 140 de delegați de rang înalt din Europa, Asia Centrală, Orientul Mijlociu și Africa și peste 30 de organizații franceze cu profil internațional, printre care instituții publice, furnizori de servicii de sănătate, companii farmaceutice, centre universitare și de cercetare.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Salariile personalului din instituțiile medico-sanitare vor fi majorate din 1 octombrie: Cu câte procente vor crește

10 septembrie 2022, 10:09

Primăria Chișinău cere Guvernului majorarea salariilor lucrătorilor din domeniile asistenței sociale, educației și sănătății

19 septembrie 2022, 10:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

10 artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, decorați de președintă: Cine sunt aceștia

30 septembrie 2022, ora 20:40
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a conferit distincții de stat și titluri onorifice mai multor artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Decorațiile au fost acordate pentru activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale, succese remarcabile în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională. 

S-a întâmplat în contextul celei de-a 30-a aniversări a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, desfășurat la Chișinău în perioada 8-25 septembrie, potrivit unui comunicat al Președinției.

Astfel, Președinta Maia Sandu a conferit Titlul onorific „Artist al Poporului” prim-maestrului de cor, Oleg Constantinov și dirijoarei de orchestră, Svetlana Popov.

Svetlana POPOV – dirijor de orchestră;

Solista de operă Rodica Pocireană a fost decorată cu Titlul onorific „Maestru în Artă”.

Titlul onorific „Om emerit” le-a fost acordat artistului-instrumentist Victor Burla și șefului de orchestră, Ion Luchian.

Cu Titlul onorific „Artist emerit” s-au ales: artistul de cor, Ștefan Donos, artista-instrumentistă Irina Iastremscaia, artista de cor, Ana Racoviță și soliștii de operă Viorel Zgardan și Iurie Naimescu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram