Război în Ucraina, ziua 225: Bombardamente devastatoare la Zaporojie. Zelenski anunță noi localităţi eliberate

externe

România reconfirmă sprijinul pentru Republica Moldova în criza gazelor

13 septembrie 2022, ora 16:22
Distribuie:

România reconfirmă sprijinul pentru țara noastră în criza gazelor. Șeful Guvernului de la București declară că România va depune eforturi pentru a găsi soluții de furnizare, tranzit și stocare a cantităților de gaze necesare R. Moldova. Declarația a fost făcută de premierul român, Nicolae Ciucă, după întâlnirea pe care a avut-o la Palatul Victoria cu șefa Executivului de la Chișinău, Natalia Gavrilița.

Cei doi oficiali au analizat stadiul implementării proiectelor ce vizează aprovizionarea cu energie și gaz, asigurarea finanțărilor din pachetul de 100 de milioane de euro, precum și sprijinul bugetar direct de 10 de milioane de euro.

Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că România depune toate eforturile pentru a găsi soluții de furnizare, tranzit și stocare a cantităților de gaze necesare R. Moldova.

În privința energiei electrice, aceasta urmează să fie furnizată în cadrul infrastructurii de transport existente, urmând ca noi linii de interconectare să fie asigurate pe termen mediu și lung.

Natalia Gavrilița a abordat și problema creșterii fluxului de camioane la frontieră și nevoia unor măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului.

Autoritățile speră, că noul punct de frontieră care va fi deschis la Bumbăta-Leova, pe un pod militar de pontoane, și preluarea traficului de mărfuri pe podul Rădăuți Prut-Lipcani va permite decongestionarea traficului la frontiera dintre Republica Moldova și România.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

externe

/VIDEO/ Lui Băsescu i s-a tăiat microfonul în Parlamentul European după ce a citit o listă a liderilor europeni vânduți lui Putin

06 octombrie 2022, ora 11:16
Distribuie:

Fostul președinte al României Traian Băsescu a avut o intervenție în plenul Parlamentul European pentru a citi o listă cu lideri europeni care s-ar fi „vândut lui Putin”. Președintele de ședință i-a tăiat microfonul lui Băsescu în timp ce dădea citire listei, scrie G4media.

Intervenția lui Băsescu a avut loc în timpul unei dezbateri despre influența Rusiei în blocul comunitar. Fostul președinte al României nu a apucat să-și termine discursul pentru că șeful de ședință i-a tăiat microfonul motivând că Băsescu a depășit timpul care îi era alocat. Printre nominalizările de pe lista lui Băsescu se aflau foști șefi de guvern din Germania, Italia și Finlanda.

„Avem o altă mare problemă, problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene. Și aici o să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor: Schroder e pe buzele tuturor, Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanțe austriac, și sigur nu putea să lipsească Dominique Strauss Kahn. Cu astfel de oameni în jurul său și în vârful…”, a apucat Băsescu să spună. 

Șeful de ședință. Rainer Wieland, i-a întrerupt apoi microfonul: „Mulțumesc mult, dragă coleg Băsescu. Mulțumesc. Colegul! Coleg Traian, păstrați ordinea!”, a spus Wieland.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram