Război în Ucraina, ziua 222: Cameră de tortură și recruți beți. Avertizarea unui ex-șef CIA, dacă Rusia ar folosi bomba atomică

economic

Săptămâna începe cu ieftiniri la carburanți: Cât vor scoate șoferii din buzunare pentru un litru de motorină și benzină

19 septembrie 2022, ora 11:49
Distribuie:

Săptămâna începe cu ieftinirea carburanților. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță noile prețuri la carburanți pentru marți, 20 septembrie. Astfel, benzina se ieftinește cu 3 bani, iar motorina cu 23 de bani.

Prin urmare, benzina va ajunge să coste la pompă 24 de lei și 11 bani, iar un litru de motorină va costa 26 de lei și 67 de bani.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

/VIDEO/ Din ce bani participă Ceban la evenimente peste hotare. „Din contul alocațiilor părții primitoare”. Ceban nu a oferit cifre exacte

03 octombrie 2022, ora 17:52
Distribuie:

Deși azi dimineață, la ședința operativă a Primăriei, urmau să fie prezentate mai multe rapoarte la diferite subiectele ce țin de problemele capitalei, edilul Ion Ceban a monopolizat întrunirea pentru o jumătate de oră. El a lăudat proiectele implementate de Primăria Chișinău, după care a adus o serie de critici în adresa presei și s-a arătat supărat că mass-media nu a reflectat Forumul Economic, organizat zilele trecute de municipalitate. Ceban a comentat și o solicitare a TV8 care, acum două săptămâni, a cerut autorităților locale să afle din ce bani primarul participă la tot felul de evenimente peste hotarele țării.

„Foarte des aceeași mass-medie, super independentă, liberă și nesilită de nimeni, tot întreabă diferite lucruri. Unele mai stranii ca altele, dar desigur o să răspundem la aceste întrebări. Ultimele au venit de exemplu, despre câți bani cheltuim pe una sau alta, deplasări de serviciu”.

De fapt, primarul Ion Ceban s-a referit la o solicitare expediată de TV8, acum două săptămâni, în adresa Primăriei Chișinău. Atunci am cerut responsabililor să ne spună ce cheltuieli a suportat instituția pentru toate deplasările primarului general peste hotarele țării, inclusiv cele la festivaluri. Deși, nu am primit, deocamdată, un răspuns în scris, Ion Ceban a decis să comenteze subiectul la ședința operativă a Primăriei.

 „Primarul a fost din contul alocațiilor părții primitoare, la invitație. De exemplu, cum sunt țările Qatar, Strasbourg. Am astăzi o deplasare la un comitet al Națiunilor Unite, unde vom vorbi despre mai multe subiecte. Tot ei achită”, a declarat primarul capitalei, la ședința operativă a Primăriei.

Ion Ceban nu a oferit cifre exacte, motivând că datele ne vor fi transmise ulterior. Nici purtătorul de cuvânt al Primăriei, Vasile Chirilescu nu ne-a răspuns deocamdată. În schimb, Ceban a vorbit în cifre despre deplasările peste hotare a celor de la autoritatea centrală. „În total, am numărat peste 20 de milioane de lei deplasări, fără Președinție. Vă rog când o să publicați a Primăriei, să le publicați și cele a Președinției”, a menționat Ceban.

În ultimele luni, primarul s-a lăudat mai des cu deplasările peste hotare și participările mai multe festivaluri. La mijlocul lunii septembrie, Ion Ceban a avut o întrevedere cu mai mulți oficiali din Qatar. Iar mai devreme a participat la festivalul Zilele Chișinăului organizate la Piatra Neamț, Alba-Iulia și alte localități din România. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram