Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

social

Șefa statului a promulgat legile care prevăd acordarea compensațiilor pentru unele categorii de populație

13 septembrie 2022, ora 17:26
Distribuie:

Președinta, Maia Sandu, a promulgat legile care prevăd acordarea compensațiilor pentru mai multe categorii de persoane. Legile au fost votate de Parlament săptămâna trecută, în cadrul unei ședințe extraordinare, la care au participat doar deputații PAS, opoziția boicotând lucrările Legislativului.

 Acordarea de compensații a fost posibilă după modificarea Legii bugetului public național și a Legii privind asigurările sociale. Legile promulgate de șefa statului prevăd:


▪️Plată unică de 1500 de lei pentru pensionarii care au pensii mai mici de 5000 de lei;
▪️Majorarea cu 5,5% a salariilor din sectorul bugetar și acordarea unui ajutor unic de 3000 de lei, plătit în două tranșe, pentru toți bugetarii cu salarii brute mai mici de 15000 de lei;
▪️Majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor din sectorul medical;
▪️Alocație lunară de 1000 de lei pentru copii până la împlinirea vârstei de doi ani;
▪️Suplinirea cu 500 de milioane de lei a fondului pentru compensațiile la căldură pentru anul 2022;
▪️Compensarea creșterii ratei dobânzilor bancare pentru antreprenori. În acest sens, a fost creat un fond în valoare de 200 de milioane de lei. Mecanismul de funcționare va fi anunțat în curând.

Indemnizații lunare de până la 1.000 de lei pentru îngrijirea copilului și ajutor financiar pentru pensionari, din 1 octombrie

24 august 2022, 17:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Interpreta Kătălina Rusu, însărcinată pentru a treia oară. „Este frumos, este o binecuvântare”

26 septembrie 2022, ora 18:13
Distribuie:

Interpreta Kătălina Rusu trăiește unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Artista, mamă a două fete, este însărcinată pentru a treia oară și așteaptă încă o fetiță. 

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul ediției de duminică, 25 septembrie, a emisiunii „Iubește Viața” la TV8. „Este frumos, este o binecuvântare când se întâmplă. Important e să fim sănătoase”, a spus Kătălina.

Cântăreața spune că deși diferența de vârstă dintre fetițele ei este mică, a treia sarcină a fost planificată, dar și că nu își mai dorește alți copii. „Ne oprim la trei copii”, a povestit Kătălina Rusu. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram