/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar SUA anunță noi sancțiuni

sport

Serghei Tarnovschi aduce țării trei medalii de aur: Canotorul moldovean a făcut furori la Universiada Mondială din Polonia

19 septembrie 2022, ora 12:23
Distribuie:

Canotorul moldovean, Serghei Tarnovschi, a făcut furori la Campionatul Mondial Universitar care a avut loc în Polonia. Sportivul pregătit de Nicolae Juravschi a cucerit trei medalii de aur după ce s-a impus pe distanțele de 200, 500 și 1000 de metri.

Serghei Tarnovschi a încheiat în stil de mare campion acest an în competițiile internaționale. 

La Campionatul Mondial Universitar la canoe, care s-a disputat recent în Polonia, sportivul moldovean a reușit să se impună mai întâi pe distanțele de 200 și 500 de metri, iar apoi a luat aurul și la proba sa favorită, cea de 1000 de metri. 

Podiumul a fost completat de un favorit al gazdelor, polonezul Adrian Klos și spaniolul Ignacio Calvo Moya. 

Trei medalii de aur este bilanțul reușit de Serghei Tarnovschi la competiția din orașul polonez, Bydgoszcz.

Serghei Tarnovschi a avut parte de o vară excelentă în plan sportiv după ce a devenit campion mondial în Canada pe distanța de 5000 de metri, iar ulterior, a cucerit medalia de argint în Germania la Campionatul European pe distanța de 500 de metri. 

De asemenea sportivul moldovean de origine ucraineană, a adus țării noastre două medalii de aur la Supercupa Mondială care a avut loc la finalele lunii august în Statele Unite ale Americii.

 

A adus aurul în Republica Moldova: Serghei Tarnovschi a cucerit două medalii la Supercupa Mondială de la Oklahoma

28 august 2022, 10:08

O nouă performanță pentru Serghei Tarnovschi: Canotorul moldovean a devenit vicecampion european la Munchen

22 august 2022, 10:08

Canotorul Serghei Tarnovschi, medaliat cu aur la Campionatul mondial, s-a întors acasă. A sărbătorit victoria alături de colegi

11 august 2022, 21:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

sport

/VIDEO/ Moldova a obținut aurul la un turneu internațional de gimnastică ritmică: Marea problemă a sportivelor care au învins Franța

29 septembrie 2022, ora 22:06
Distribuie:

Țara noastră este plină de talente în proba gimnastică ritmică. Sportivele Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice au urcat pe prima treaptă a podiumului la un turneu internațional care a avut loc în Spania. Marea problemă a gimnastelor noastre este că nu au o sală personală unde să se antreneze, ele fiind nevoite să se pregătească de competiții în sala luptelor greco-romane. 

Pe piesa „Trenulețul” a formației Zdob și Zdub și frații Advahov, tinerele noastre gimnaste cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani au evoluat în premieră la un turneu internațional în Spania în această lună în orașul Figueres. 

În proba de ansamblu, talentatele sportive de la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice au reușit să încânte asistența și au urcat pe prima treaptă a podiumului după ce sau impus în fața unor țări ca Franța, Ucraina, Spania sau Italia. Foarte modeste din fire, gimnastele au declarat că nu s-au așteptat la un asemenea rezultat, însă sunt fericite că au dat lovitura. 

Majoritatea fetelor au revenit cu medalii. Sunt gimnaste care s-au remarcat, iar altele au cucerit aurul.

Tinerele gimnaste se antrenează zilnic în locul unde, de regulă, se pregătesc luptătorii de stil greco-roman. 

Sportivele, dar și antrenorii se plâng că nu dețin cele mai bune condiții de antrenament, iar cea mai mare problemă este că nu au o sală proprie. 

Chiar dacă nu dețin o sală personală de antrenament, gimnastele noastre revin de fiecare dată cu numeroase medalii de la turneele internaționale. 

Începând cu grupele preventive de pregătire până la avansați, Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice deține aproximativ 150 de gimnaste. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram