/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar Arestovici are o prognoză

social

/VIDEO/ Simpatizanții PP „Șor” și-au instalat corturi noi în fața Parlamentului. A fost mobilizată mai multă poliție

21 septembrie 2022, ora 18:03
Distribuie:

Așa-zisul „Orășelul schimbării” din fața Parlamentului se extinde. Astăzi, alte aproximativ 80 de corturi au fost instalate pe trotuar. Reprezentanții Partidului Șor, care însă nu înnoptează împreună cu manifestanții, spun că protestul va dura non-stop, până la finele acestui an, dată indicată în autorizația eliberată de autorități. Între timp, a fost mobilizată mai multă poliție, pentru asigurarea ordinii publice, iar mascații sunt gata să intervină în orice moment, în caz de conflicte. 

„- Demisia! Noi suntem poporul!”

În această după amiază, manifestanții, ajutați de deputații de la Partidul Șor, au instalat încă 80 de corturi pe trotuarul din fața Parlamentului:

„ - Cât veți mai sta? 
- Până nu se rezolvă toate problemele. 
- Cum e vremea? Nu ați înghețat? 
- E normal. Dacă lupți pentru dreptate, vremea nu contează”.

Astăzi, la fața locului erau și mai mulți polițiști. Aceștia verifica fiecare persoană, care spune că a venit la protest. Totodată, oamenii legii au grijă ca printre manifestanți să nu fie aduse obiecte periculoase.

„ - Noi nu avem nimic. 
- Este pentru siguranță, să știți. 
- Bine, e în regulă”.

La protest am întâlnit mulți oameni de prin raioane, care ne-au spus că au fost aduși organizat și că, spre seară, vor pleca acasă.

„ - Ilan Șor e acolo și lucrează și face pentru popor. 
- Cum lucrează? 
- Nu ați fost în Orhei sau Taraclia?”

Iar unii dintre cei care treceau pe alături s-au apropiat de mesele la care se împărțea de mâncare. 

„- Aștept prietena și am venit aici să trag de timp. 
- Și să mănânci? 
- Da. 
- Bine. Poftă mare”.

„- Aici e normal. 
- Ce ați mâncat azi? 
- De două ori deja ne-au hrănit. Ouă și crenvurște ne-au dat. Da...” 

Totodată, simpatizanții Partidului Șor continuă să-i huiduiască pe cei care se pronunță în susținerea actualei guvernări:

„ Da, o să ne chinuim noi o iarnă, dar o să fim independenți de Federația Rusă. Oricum Europa o să ne ajute și o să avem căldură. Ajută Ucrainei și o să ne ajute și nouă. Dar vouă ce o să vă ajute aici în cort? Duceți-vă la lucru! La lucru duceți-vă! Nu faceți provocații! ”

Președintele raionului Orhei, care a stat la protest în jur de oră și jumătate, a declarat că manifestația va dura non-stop sau mai exact, până pe 31 decembrie - termenul indicat în autorizația eliberată de autoritățile locale. 

În total, în fața Parlamentului sunt instalate în jur de 200 de corturi. Oamenii care dorm acolo sunt hrăniți de câteva ori pe zi cu mâncare adusă de servicii angajate de Partidul Șor. 

De câteva zile, vrem să aflăm cât costă organizarea manifestației și întreținerea oamenilor, dar purtătoarea de cuvânt a partidului, Alina Șargu, nu ne răspunde la întrebări. Anterior, Președinția ne-a declarat că nu comentează aceste acțiuni și că fiecare cetățean are dreptul la protest. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

10 artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, decorați de președintă: Cine sunt aceștia

30 septembrie 2022, ora 20:40
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a conferit distincții de stat și titluri onorifice mai multor artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Decorațiile au fost acordate pentru activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale, succese remarcabile în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională. 

S-a întâmplat în contextul celei de-a 30-a aniversări a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, desfășurat la Chișinău în perioada 8-25 septembrie, potrivit unui comunicat al Președinției.

Astfel, Președinta Maia Sandu a conferit Titlul onorific „Artist al Poporului” prim-maestrului de cor, Oleg Constantinov și dirijoarei de orchestră, Svetlana Popov.

Svetlana POPOV – dirijor de orchestră;

Solista de operă Rodica Pocireană a fost decorată cu Titlul onorific „Maestru în Artă”.

Titlul onorific „Om emerit” le-a fost acordat artistului-instrumentist Victor Burla și șefului de orchestră, Ion Luchian.

Cu Titlul onorific „Artist emerit” s-au ales: artistul de cor, Ștefan Donos, artista-instrumentistă Irina Iastremscaia, artista de cor, Ana Racoviță și soliștii de operă Viorel Zgardan și Iurie Naimescu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram