Război în Ucraina, ziua 217: Mesajul lui Zelenski pentru Putin și rezultatele referendumului. CIA: Armata rusă are multe probleme

social

Site-ul lemne.md poate fi accesat. Platforma este funcțională cu o întârziere de două săptămâni

Foto: lemne.md
15 septembrie 2022, ora 15:19
Distribuie:

Termenul oferit de șefa Guvernului, Natalia Gavrilița, pentru lansarea site-ului lemne.md a expirat pe data de 15 septembrie. Platforma a devenit funcțională abia în a doua jumătate a zilei, în prima jumătate site-ul era încă în proces de testare. 

Site-ul informativ lemne.md urma să fie lansat încă la începutul lunii septembrie. În cadrul ședinței de Guvern din data de 7 septembrie, prim-ministra, Natalia Gavrilița, s-a arătat foarte nemulțumită de faptul că platforma nu a fost lansată până în data de 1 septembrie. Șefa Cabinetului de miniștri a solicitat Ministerului Mediului ca până, cel târziu, pe 15 septembrie site-ul lemne.md să fie funcțional.

Solicitat de TV8.md în dimineața zilei de joi, 15 septembrie, serviciul de presă al Guvernului a spus că încă se lucrează asupra platformei. 

„Site-ul este în ultimul segment de testare. Colegii mei acum îl testează, iar în cazul în care nu se depistează alte nefucționalități, acesta va fi lansat pe parcursul zilei”, a  spus purtătoarea de cuvânt a Guvernului, Anastasia Taburceanu.

Ex-ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu argumenta în ședința de Guvern din data de 7 septembrie, că site-ul lemne.md nu a fost lansat în termenul stabilit din cauza unor proceduri tehnice, care depindeau de partenerii de dezvoltare. La scurt timp după ședința Cabinetului de Miniștri, Iuliana Cantaragiu și-a dat demisia din funcția de ministră a Mediului. În prezent, Cantaragiu asigură interimatul funcției. 

TV8.md amintește că, site-ul lemne.md oferă mai multor instituții să aibă acces la date privind stocurile și vânzările de lemn. Ocoalele silvice vor avea acces direct în sistem pentru a introduce informațiile cu privire la cumpărătorii de masă lemnoasă și tot aici vor fi urmărite vânzările către cetățeni și instituțiile publice care au nevoie de lemn pentru sezonul rece. Stocurile de masă lemnoasă vor fi actualizate zilnic.

Și linia verde 08001010 a fost conectată la această platformă, apelurile fiind preluate prin intermediul sistemului.

Discuții aprinse la ședința Guvernului. Prim-ministra, nemulțumită de felul cum sunt repartizate lemnele pentru populație

07 septembrie 2022, 09:09

Rezervele de stat, completate cu o cantitate de peste 3 mii de tone de cărbune. Guvernul alocă circa 35 de milioane de lei în acest scop

01 septembrie 2022, 16:09

Urmează remanieri în Guvern? Gavrilița: „Sunt domenii în care avem profesioniști, dar se mișcă mai încet”

24 august 2022, 17:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Mai mult transport public în Capitală: Rutele municipale au fost suplinite cu noi troleibuze și autobuze

28 septembrie 2022, ora 15:54
Distribuie:

Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) și Î.M. Parcul Urban de Autobuze (PUA) au suplinit cu unități de transport (autobuze și troleibuze) rutele municipale. De asemenea, pe alte linii municipale sunt eficientizate itinerarele.

Din luna septembrie 2022, au fost suplinite cu unități de transport următoarele rute de transport public, după cum urmează:

 - Pe ruta de autobuz nr. 9 (or. Codru, cartierul Malina Mică - Universitatea de Medicină) au fost adăugate 4 unități, iar în prezent, în orele de vârf, pe acest itinerar circulă 12 autobuze;

 - Pe ruta de autobuz nr. 47 ,,Chișinău - Ciorescu" a fost adăugată o unitate de transport;

 - Pe ruta urbană 23 „str. Ismail - bd. Mircea cel Bătrân" a fost adăugat un autobuz;

 - Ruta de troleibuz nr. 17 (Gara feroviară - Autogara Sud-Vest) a fost suplinită cu 2 unități;

 - Ruta de autobuz nr. 11 (or. Durlești) a fost stabilită în direcție inversă rutei circulare de troleibuz nr. 35.

Totodată, unele rute se optimizează prin modificarea itinerarelor sau a orarelor de circulație:

De la 1 octombrie, ruta de troleibuz nr. 35 „str. Vasile Alecsandri - or. Durlești” va circula parțial pe str. Drumul Viilor, cu următorul itinerar: șos. Hâncești - str. Academiei - str. Drumul Viilor - str. Pietrarilor - șos. Hâncești și în continuare pe traseul stabilit.

Tot de la 1 octombrie, se preconizează redeschiderea rutei de transport public care va deservi cartierul Durlești II (de la str. Codrilor, până la sensul giratoriu din Piața Dimitrie Cantemir).

Se optimizează orarele rutelor de autobuz nr. 18, nr. 44, nr. 33 și a rutei de troleibuz nr. 31, care deservesc comuna Sîngera, sat. Dobrogea și sat. Revaca.

De asemenea, în dependență de completarea parcului auto cu material rulant și personal, se examinează posibilitățile de organizare a unor rute de transport public, care vor deservi străzile:

  • Mesager
  • Florilor
  • Calea Basarabiei - Calea Moșilor - Varnița
  • Nicolae Milescu Spătaru - Ginta Latină (tronson Petru Zadnipru - Ginta Latina - Mircea cel Bătrân)
  • Mihail Sadoveanu (tronson Petru Zadnipru - Alecu Russo - Vadul lui Vodă)

or. Codru (str. Sihastrului - str. Drumul Schinoasei - str. Schinoasa Deal).

De asemenea, autoritățile municipale analizează opțiunile pentru organizarea transportului public pentru localitățile Condrița și Goianul Nou, iar pentru suburbiile Ghidighici, Budești și Bubuieci se analizează soluții de îmbunătățire a serviciilor de transportare a pasagerilor.

În prezent, pe rutele municipale circulă zilnic 332 de troleibuze și 127 de autobuze. Din cele 24 de rute de autobuze, gestionate de Parcul Urban de Autobuze, 19 rute circulă pe itinerarele ce leagă capitala de suburbii. Regia Transport Electric Chișinău deservește 6 localități suburbane.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram