Război în Ucraina, ziua 217: Mesajul lui Zelenski pentru Putin și rezultatele referendumului. Kremlinul anunță un „minim obiectiv”

economic

/SONDAJ/ Ar trebui sau nu să plece Maia Sandu în Rusia pentru a negocia prețul la gaz: Ce spun moldovenii

16 septembrie 2022, ora 19:07
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu ar trebui să plece în Federația Rusă pentru a negocia prețul la gaze. Cel puțin asta susțin 72,9% din respondenții care au participat la ultimul sondaj realizat de iData (Date Inteligente SRL), făcut public vineri, 16 septembrie.

Totodată, 22% din participanții la sondaj sunt de părere că șefa statului nu ar trebui să plece în Rusia pentru a negocia pentru un preț mai bun la gaz, iar 4,7% din respondenți au răspuns că nu știu. Din totalul de respondenți, 0,4% au refuzat să răspundă la această întrebare din sondaj. 

În contextul crizei energetice, participanții la sondaj au fost întrebați dacă susțin sau nu trecerea la desfășurarea procesului educațional online pe timp de iarnă sau nu. Astfel, 77% din respondenți nu susțin trecerea la învățământul online, iar 16,7% 16,7% sunt de acord cu această inițiativă. 

La acest sondaj socio-politic au participat 1012 respondenți din 378 de localități. Sondajul a fost realizat la nivel național, iar perioada de culegere a datelor a fost 3-12 septembrie.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Președinta, despre rata inflației din RM: „Noi suntem foarte dependenți”. Cine se face responsabil și ce soluții există

16 iunie 2022, 22:06

Batrîncea crede că putem obține un preț mai bun la gaz „Nu e simplu, dar trebuie să negociem cu Gazprom”

16 septembrie 2022, 09:09

De ce Moldova este „campioană” la inflație în Europa? Alaiba: „Arătați-mi câte țări sunt dependente energetic de Rusia”

19 mai 2022, 22:05

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

economic

BERD oferă 25 de milioane de lei R. Moldova pentru dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor solide

28 septembrie 2022, ora 16:10
Distribuie:

Țara noastră va beneficia de un împrumut de 25 de milioane de euro, oferit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pentru dezvoltarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor solide. La ședința de miercuri, 28 septembrie, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor și semnarea unui acord în acest sens.

Banii vor fi folosiți pentru realizarea infrastructurii de management a deșeurilor solide, achiziționarea echipamentelor și utilajelor pentru transport, sortare, reciclare, compostare în mai multe raioane din țară: Ungheni, Nisporeni, Călărași, Edineț, Dondușeni, Ocnița, Briceni, Cahul, Cantemir, Taraclia și autoritățile locale ale UTA Găgăuzia. 

Lucrările se vor desfășura în cadrul proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”, care urmează a fi implementat în perioada 2023-2027.

Împrumutul în valoare de 25 de milioane de euro are un termen de valabilitate de 15 ani, care include și perioada de grație de patru ani.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram