Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

economic

/SONDAJ/ Moldovenii, afectați într-o mare măsură de inflație: Câți cetățenii nu s-au plâns de scumpiri

Foto simbol
16 septembrie 2022, ora 19:36
Distribuie:

Tot mai mulți moldoveni sunt afectați de inflație. Cel puțin asta arată rezultatele ultimului sondaj realizat de iData (Date Inteligente SRL), făcut public vineri, 16 septembrie. Mai exact, 71,5% din respondenți au declarat că au fost afectați într-o măsură mare de inflație.

22,1% din participanții la sondaj au declarat că au fost afectați de inflație într-o măsură mică, pe când 5,5% din respondenți au răspuns că nu au fost afectați deloc.

La acest sondaj socio-politic au participat 1012 respondenți din 378 de localități. Sondajul a fost realizat la nivel național, iar perioada de culegere a datelor a fost 3-12 septembrie.

TV8.md reamintește că în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”, de la TV8, președinta Maia Sandu a declarat că inflația este o „problemă majoră”, iar rata acesteia este mai mare la noi în comparație cu alte state, deoarece „suntem foarte dependenți și foarte nepregătiți”.

Războiul este unul din factorii ce duc la creșterea ratei inflației, dar și faptul că noi suntem dependenți de alte state și nu avem propriile noastre resurse.

„Din cauza războiului, nu se văd semne bune, care să conducă la concluzia că în curând, vom vedea o revenire la normal a prețurilor la gazele naturale, pentru că aceste prețuri nu sunt normale”, a precizat Președinta.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Prognoze sumbre din partea guvernatorului BNM: În toamnă, inflația va crește până la 34,7%

09 august 2022, 22:08

Maia Sandu: „Nu se văd semne că procesele inflaționiste se vor tempera. Inflația crește peste tot în lume”

25 iunie 2022, 14:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

economic

Sandu spune că nu există certitudinea că Gazprom va respecta contractul. „Vom pune în aplicare celelalte planuri”

26 septembrie 2022, ora 12:15
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu spune că în prezent, nu există certitudinea că Gazprom va respecta contractul cu Moldovagaz. În acest caz, autoritățile au un plan. 

„În cazul în care Gazprom nu nu își va îndeplini obligațiile contractuale, avem anumite rezerve pentru luna octombrie. Ulterior, vom pune în aplicare celelalte planuri, pe care le-am elaborat pentru un asemenea scenariu”, a subliniat președinta.

Șefa statului a dat asigurări că cetățenii vor avea sprijin și în această iarnă pentru achitarea facturilor.

 

Sandu vorbește despre tentative de destabilizare a situației în țară: „Am recomandat aplicarea sancțiunilor mai dure”

26 septembrie 2022, 11:09

Președinta, despre riscul ca Rusia să folosească arme nucleare: „Puțin probabil, dar nu imposibil”

26 septembrie 2022, 11:09

Moldovenii care luptă de partea Rusiei în războiul din Ucraina ar putea rămâne fără cetățenie. Sandu: „Există risc de mobilizare”

26 septembrie 2022, 10:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram