/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar SUA anunță noi sancțiuni

politic

/SONDAJ/ Topul politicienilor în care cetățenii Republicii Moldova au cea mai mare încredere

16 septembrie 2022, ora 14:15
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este politicianul în care moldovenii au cea mai mare încredere. Potrivit ultimului sondaj iData (Date Inteligente), șefa statului se bucură de încrederea a 16,2% dintre respondenți. Președinta este urmată de fostul șef de stat, socialistul Igor Dodon.

13,4% dintre participanții la sondaj au spus că au încredere în Igor Dodon. Deputatul fugar, condamnat penal, Ilan Șor este pe locul trei în topul încrederii moldovenilor. 12,5% dintre respondenți au spus că au cea mai mare încredere anume în el. 

Topul este urmat de socialistul Ion Ceban care a obținut 5,6% din voturi, urmat de Marina Tauber cu 2,4%.

Conform sondajului pe locul șase în sondaj se află președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a obținut 1,7% din votul cetățenilor care au participat la sondaj. Topul este urmat de activistul civic Vasile Costiuc, fostul premier Ion Chicu și comunistul Vladimir Voronin.

Totodată, în opinia respondenților, Maia Sandu, Ilan Șor, precum și Igor Dodon au fost cei mai activi politicieni în ultimele 30 de zile. Unii participanți la sondaj au spus că în viziunea lor edilul Capitalei, Ion Ceban a fost unul dintre cei mai activi politicieni. 

În opinia a 1,8% din respondenți, Marina Tauber a fost politicianul cel mai activ, fiind urmată în top de Igor Grosu cu 1,2% % și de fostul premier Ion Chicu cu 1,1,%.

La acest sondaj socio-politic au participat 1012 respondenți din 378 de localități. Sondajul a fost realizat la nivel național, iar perioada de culegere a datelor a fost 3-12 septembrie.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

/FOTO/ Igor Grosu, la discuții cu un reprezentant al NATO: „Am vorbit despre statutul de neutralitate al Republicii Moldova”

30 septembrie 2022, ora 18:49
Distribuie:

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a purtat, pe 30 septembrie, discuții cu locțiitorul asistentului secretarului general NATO pe afaceri politice și politică de securitate, Javier Colomina. Aceștia au vorbit despre evoluțiile de securitate din regiune și necesitatea de a spori reziliența Republicii Moldova la riscurile curente. 

„Am subliniat importanța cooperării în cadrul programelor agreate în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Moldova - NATO, în mod special pe reforma militară, securitatea cibernetică și dezinformarea.

Alianța Nord-Atlantică este un partener de încredere a Republicii Moldova și de-a lungul anilor am realizat multe proiecte în beneficiul cetățenilor de rând”, a scris spicherul Parlamentului, pe Facebook.

În cadrul discuțiilor, s-a pus accent pe statutul de neutralitate al Republicii Moldova în noul context internațional, dar și despre suveranitatea și integritatea teritorială a țării, potrivit șefului Legislativului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram