Război în Ucraina, ziua 225: Bombardamente devastatoare la Zaporojie. Zelenski anunță noi localităţi eliberate

politic

/VIDEO/ Șor, „gata să meargă pe jos la Moscova pentru binele cetățenilor”. Critici în adresa președintei: „Asta ar trebui să facă ea”

13 septembrie 2022, ora 17:19
Distribuie:

Deputatul fugar Ilan Șor îi răspunde cu umilințe președintei Maia Sandu, după declarațiile acesteia din ediția de luni, 12 septembrie a emisiunii „Новая неделя” cu Anatolie Golea, la TV8. Într-o postare pe Facebook, Ilan Șor, care a fugit din țară în urmă cu trei ani și s-ar afla acum în Israel, spune că „este gata să meargă pe jos la Moscova pentru binele cetățenilor”.

Declarațiile au fost făcute după ce șefa statului a spus în emisiune că reprezentanții Partidului Politic Șor au mers recent în Rusia nu pentru a încerca să rezolve problemele cetățenilor, ci pentru a „vinde ideea de destabilizare” în Republica Moldova și a-i convinge pe cei de la Moscova că sunt un partid pro-rus. 

„Îmi reproșează faptul că încerc să discut cu rușii, pentru a obține un preț mai bun pentru gazele importate în Moldova. Nu înțelege că asta ar trebui să facă ea, în primul rând ca șef de stat, mandatat de cetățeni să le reprezinte interesele. Ea însă demonstrează, încă o dată, că nu e capabilă să facă nimic bun pentru poporul care a ales-o, că știe doar să distrugă țara și să nenorocească oamenii. Și, da, în ceea ce mă privește, sunt gata să merg și pe jos până la Moscova, dacă asta va fi spre binele cetățenilor noștri”, a scris Ilan Șor pe pagina lui Facebook.

TV8.md reamintește că vineri, 9 septembrie, o delegație din Republica Moldova din partea opoziției parlamentare a efectuat o vizită de lucru în Federația Rusă. Din ea au făcut parte reprezentații fracțiunii Partidului Șor: Reghina Apostolova și Petru Jardan, dar și deputatul PCRM Constantin Starîș.

Aceștia s-au întâlnit cu deputatul rus Dmitri Novikov, reprezentant al fracțiunii parlamentare a Partidului Comunist din Federația Rusă. 

Președinta, despre vizita Partidului Șor în Rusia: „Încearcă să vândă ideea că poate destabiliza situația din Republica Moldova”

13 septembrie 2022, 09:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

Consiliere și audieri în lipsa bănuitului. Mecanismul de asigurare a drepturilor victimelor infracțiunilor sexuale, îmbunătățit

06 octombrie 2022, ora 13:02
Distribuie:

Deputații au votat pentru îmbunătățirea mecanismului de asigurare a drepturilor victimelor în cazul infracțiunilor privind viața sexuală și violența în familie. Un proiect de lege în acest sens a fost susținut, în prima lectură, cu votul a 51 de deputați.

Inițiativa legislativă a fost elaborată de Ministerul Justiției, iar obiectivul ei este de a fortifica drepturile victimelor infracțiunilor de violență în familie și a infracțiunilor ce atentează la libertatea și inviolabilitatea sexuală, prin adaptarea cadrului normativ intern la standardele și practicile internaționale.

Autorii documentului propun ca victimelor infracțiunilor privind viața sexuală și violența în familie să le fie asigurate drepturile pentru a avea parte de un proces echitabil și de o reintegrare socială cât mai eficientă. Astfel, victimele vor putea să dea explicații în condiții prietenoase, în lipsa persoanei bănuite. Totodată, le va fi asigurat dreptul la intimitate și la protecția imaginii personale, vor beneficia de servicii medicale, medico-legale, de asistență psihologică post-traumatică și de consiliere în vederea recuperării fizice și psihosociale.

Proiectul mai prevede modificarea Codului penal și anume neadmiterea înlăturării răspunderii penale în rezultatul împăcării victimei cu infractorul. Prin urmare, organele de urmărire penală vor trebui să cerceteze posibila infracțiune în mod proactiv, pentru a colecta probe și a asigura că urmărirea penală poate fi efectuată, chiar dacă presupusa victimă și-a retras declarațiile sau plângerea.

Documentul va fi supus examinării în lectură finală în plenul Parlamentului.

O fetiță de 15 ani ar fi fost violată la Fălești: Polițiștii au identificat doi suspecți

06 octombrie 2022, 10:10

Ar fi violat-o timp de un an și jumătate pe fiica minoră a concubinei sale. Un bărbat de la Ocnița, trimis în judecată

22 septembrie 2022, 09:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram