Război în Ucraina, ziua 222: Atac la Zaporojie și recruți beți. Avertizarea unui ex-șef CIA, dacă Rusia ar folosi bomba atomică

social

Soroca: Un bărbat a ajuns la spital cu plăgi în regiunea spatelui și abdomenului în urma unui conflict cu un alt bărbat

14 septembrie 2022, ora 09:17
Distribuie:

Un bărbat de 42 de ani a ajuns la Spitalul Raional Soroca, după ce a fost rănit în urma unui conflict. Poliția a fost alertată pe 13 septembrie, în jurul orei 14:00, pentru a interveni în urma unui conflict iscat între doi bărbați.

Ajunși la fața locului, oamenii legii au stabilit preliminar că între doi bărbați de 42 de ani și 31 de ani, ambii locuitorii ai raionului, aflându-se în apropiere de satul Hristici, s-a iscat un conflict.

„Bărbatul de 42 de ani având asupra sa un obiect ascuțit, ar fi încercat să-i aplice lovituri tânărului de 31 de ani. Urmare altercațiilor, tânărul ar fi preluat obiectul ascuțit și i-ar fi aplicat bărbatului de 42 de ani câteva lovituri în diferite regiuni ale corpului, astfel pricinuindu-i plăgi în regiunea spatelui și abdomenului”, a precizat pentru TV8.md ofițera de presă Svetlana Talpă.

Prin urmare, victima de 42 de ani a fost transportată la Spitalul Raional din Soroca pentru îngrijiri medicale, iar bărbatul de 31 de ani a fost reținut pentru 72 de ore.

Victima urmează a fi supusă unei expertize medico-legale pentru stabilirea gravității leziunilor corporale. Pe caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Sandu, victima unui deep fake al unor prankeri ruși. Președinția: Declarațiile prezentate, un trucaj prin montare”

03 octombrie 2022, ora 16:41
Distribuie:

Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor apărute în spațiul public într-o pretinsă discuție purtată de Maia Sandu cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. Potrivit instituției, înregistrarea video este „un trucaj prin montare de imagini și sunet”.

„Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite Președintei Maia Sandu într-o pretinsă discuție purtată de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. 

Înregistrarea video este o tentativă de implicare a Președintei Maia Sandu într-o manipulare de tip deep fake. Declarațiile prezentate în această falsificare nu corespund realității, fiind un trucaj prin montare de imagini și sunet”, potrivit unui comunicat remis de instituție.

Potrivit Adevărul, pe pagina de Telegram War Gonzo, proiectul la care lucrează și bloggerul rus Semyon Pegov, cunoscut jurnalist de război al propagandei ruse, scrie că președinta Maia Sandu pregătește mobilizarea militară, pentru a deschide un front suplimentar pentru Rusia împreună cu trupele române. 

În acest context, ministerul Apărării a venit cu o precizare în care a dezmințit aceste informații. Astfel, informația precum că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ar urma să anunțe mobilizare militară în toată țară este falsă. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Maia Sandu nu va anunța mobilizare militară în țară. Ministerul Apărării dezminte informațiile apărute în presa rusă

03 octombrie 2022, 14:10

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram