Război în Ucraina, ziua 222: Cameră de tortură și recruți beți. Avertizarea unui ex-șef CIA, dacă Rusia ar folosi bomba atomică

social

Spitalul Clinic din Bălți are un nou director interimar. Ordinul de numire a fost semnat pe loc, în prezența colectivului

21 septembrie 2022, ora 17:23
Distribuie:

Spitalul Clinic Bălți are un nou director interimar, numit prin detașare de ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Este vorba despre Gheorghe Brînză, care până acum a condus spitalului raional Glodeni. Ala Nemerenco a spus că a semnat ordinul de numire, abia după ce a discutat cu angajații spitalului.

„Prin detașare, l-am numit în funcție de director interimar al Spitalului Clinic Bălți pe directorul Spitalului raional Glodeni, dl Gheorghe Brînză. Cu acest scop am fost la Bălți, m-am întâlnit și discutat cu colectivul, iar ordinul de numire l-am semnat pe loc, în prezența și cu acordul dumnealor”, a scris ministra pe o rețea de socializare.

Ala Nemerenco spune că Gheorghe Brânză este tânăr, competent, deține experiența de a gestiona un spital, cunoaște spitalul și colectivul.

Nemerenco a mai spus că, Ministerul Sănătății, în calitatea sa de fondator al acestui spital și după ce „se vor liniști spiritele”, va iniția un concurs nou pentru funcția de director. Concursul precedent a fost anulat, pe motiv că în cursă rămăsese un singur candidat. 

Ministra Sănătății a menționat, de asemenea, că anul acesta Spitalul Clinic Bălți a fost dotat cu echipamente moderne:

- 4 ventilatoare pentru nou-născuți, incubatoare pentru prematuri și monitoare;

- un sistem radiografic digital;

- aparat de plasmafereză (care nu l-a avut niciodată);

- spirocicloergometru (care de asemenea nu a avut);

- aparat pentru hemodializă acută.

Totodata, în spital s-a efectuat reparația Centrului Petinatal cu finanțare de la minister (16 milioane lei) și a fost inițiată reconstrucția UPU în cadrul Programului Transfrontalier Operațional Comun România-Republica Moldova.

De asemenea, Ministerul Sănătății inițiază, în cadrul a două proiecte de finanțare, procurarea tomografului computerizat și RMN pentru spital și urmează să fie aprobate documentele pentru semnarea Acordului de finanțare și inițiere a construcției Spitalului nou regional Bălți.

Concursul pentru ocuparea postului de director al Spitalului Clinic Bălți a fost anulat: Care este motivul

16 septembrie 2022, 17:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

O nouă rută de troleibuz va apărea pe străzile Capitalei: Când va fi lansată și care este itinerarul acesteia

03 octombrie 2022, ora 18:32
Distribuie:

De marți, 4 octombrie 2022, va fi deschisă linia de troleibuz nr. 33 „or. Durlești: str. Codrilor - str. Henri Coandă”. Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, noua rută de troleibuz va deservi cu transport public locuitorii or. Durlești.

Itinerarul rutei nr. 33:

- Tur în raza or. Durlești: str. Codrilor, str. Tudor Vladimirescu, în raza urbei - str. Vasile Lupu, str. Constantin Stere, str. Alexei Șciusev, str. Mihai Viteazul, str. Columna, str. Henri Coandă;

- Retur în raza urbei - str. Henri Coandă, str. Mitropolit Dosoftei, str. Mihai Viteazul, str. Alexei Șciusev, str. Constantin Stere, str. Vasile Lupu și în continuare pe traseul stabilit.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram