Război în Ucraina, ziua 222: Atac la Zaporojie și recruți beți. Avertizarea unui ex-șef CIA, dacă Rusia ar folosi bomba atomică

social

„Staționează haotic și fac mult gunoi”. Municipalitatea vrea să amenajeze locuri speciale pentru transportatorii de colete

12 septembrie 2022, ora 12:13
Distribuie:

Agenții economici din municipiul Chișinău, care transportă colete spre și dinspre țările Uniunii Europene, urmează să aibă locuri special amenajate pentru parcare. Decizia a fost anunțată la ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău din data de 12 septembrie. 

Viceprimarul municipiului Chișinău, Ilie Ceban, care a condus ședința, a declarat că agenții economici, care transportă colete peste hotare, au fost atenționați că staționează haotic, perturbând deseori traficul rutier din oraș și creează inclusiv pericole pentru viața oamenilor. O altă problemă este că în zonele, unde parchează transportatorii de colete, se adună mult gunoi.

„Toate cazurile au fost documentate, cu poze, avem toate locațiile, sunt deșeuri, serviciile municipale nu reușesc să facă ordine”, a mai spus Ceban. 

Viceprimarul a mai declarat că transportatorii vor fi obligați să-și țină în curățenie zonele de parcare. Potrivit lui Ceban, pretorii au primit indicații ca în decurs de o lună să identifice, împreună transportatorii, 2-3 locații pe teritoriul municipiului Chișinău, unde vor fi amenajate parcări. 

Locurile selectate trebuie să fie amplasate în zone sigure și bine iluminate. În cazul în care transportatorii vor sabota decizia municipalității, vor fi amendați. Deocamdată nu a fost anunțată mărimea amenzilor.  

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Sandu, victima unui deep fake al unor prankeri ruși. Președinția: Declarațiile prezentate, un trucaj prin montare”

03 octombrie 2022, ora 16:41
Distribuie:

Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor apărute în spațiul public într-o pretinsă discuție purtată de Maia Sandu cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. Potrivit instituției, înregistrarea video este „un trucaj prin montare de imagini și sunet”.

„Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite Președintei Maia Sandu într-o pretinsă discuție purtată de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. 

Înregistrarea video este o tentativă de implicare a Președintei Maia Sandu într-o manipulare de tip deep fake. Declarațiile prezentate în această falsificare nu corespund realității, fiind un trucaj prin montare de imagini și sunet”, potrivit unui comunicat remis de instituție.

Potrivit Adevărul, pe pagina de Telegram War Gonzo, proiectul la care lucrează și bloggerul rus Semyon Pegov, cunoscut jurnalist de război al propagandei ruse, scrie că președinta Maia Sandu pregătește mobilizarea militară, pentru a deschide un front suplimentar pentru Rusia împreună cu trupele române. 

În acest context, ministerul Apărării a venit cu o precizare în care a dezmințit aceste informații. Astfel, informația precum că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ar urma să anunțe mobilizare militară în toată țară este falsă. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Maia Sandu nu va anunța mobilizare militară în țară. Ministerul Apărării dezminte informațiile apărute în presa rusă

03 octombrie 2022, 14:10

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram