Război în Ucraina, ziua 221: Mesaj optimist de la Zelenski și cadou din Germania. UE: "Rusia e pe cale să piardă"

externe

/VIDEO/ Supus unei farse la telefon, fiul lui Peskov a refuzat mobilizarea în armată: „Nu trebuie să-mi bifați așa ceva”

21 septembrie 2022, ora 23:20
Distribuie:

Nikolai Peskov, fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, refuză să se înroleze pentru a lupta în războiul pornit de Rusia în Ucraina, deși se încadrează în limita de vârstă. Revoltat, acesta a vorbit cu un prezentator căruia i-a spus părerea lui, scrie gandul.ro.

Nikolai Peskov a fost sunat, în direct, de către un prezentator care s-a dat drept reprezentant al comisariatului pentru a-i transmite că trebuie să se prezinte la sediu.

Când a aflat despre ce este vorba, bărbatul în vârstă de 32 de ani a devenit recalcitrant și a răspuns că nu are de gând să meargă la comisariat pentru că el este „Domnul Peskov”.

Conversația dintre prezentator și Nikolai Peskov:

Prezentator: „Bună ziua, haideți să nu închidem telefonul, așa cum ați făcut ultima dată”

Nikolai: „De ce mă sunați și mă lăsați să aștept?”

Prezentator: „Pentru că, domnule Nikolai, eu pot vorbi așa cu dumneavoastră. Vă sun pentru că astăzi v-a fost trimisă o citație la care încă nu ați răspuns. Acolo era indicat un număr la care ar fi trebuit să sunați și mâine, la 10 dimineața, să vă prezentați la comisariatul militar. În primul rând, de ce nu ați sunat și, doi, aveți de gând să veniți la comisariat?”

Nikolai: „La 10 eu, bineînțeles, nu voi veni nicăieri. Trebuie să înțelegeți, când conștientizați că eu sunt „domnul Peskov”, cât de nu neapărat corect este ca eu să mă aflu acolo. Mai pe scurt, eu voi rezolva această problemă la alt nivel!”

Prezentator: „Interesantă amenințare, la ce nivel vă referiți?”

Nikolai: „Nu este o amenințare, eu doar trebuie să înțeleg ce se întâmplă și ce drepturi am”

Prezentator: „Se întâmplă o mobilizare, Nikolai, sper că urmăriți știrile și eu nu înțeleg de ce amenințați, eu doar v-am văzut numele pe listă și trebuia să vă sun”

Nikolai: „De ce ameninț, eu nu ameninț. Eu sunt pe aceeași parte cu voi, doar trebuie să înțeleg ce am de făcut”

Prezentator: „Iertați un militar, doar vreau să concretizez, pot bifa aici că ești de acord să mergi voluntar pe front”

Nikolai: „Nu trebuie să-mi bifați așa ceva!”

Copiii oficialilor ruși, scoși din țară pentru a fi protejați

Prezentatorii unui program de opoziție încearcă să contacteze copiii oficialilor de la Moscova pentru a demonstra că aceștia sunt privilegiați și carne de tun vor ajunge doar rușii care nu sunt unși de puterea de la Kremlin.

De altfel, încă de la începutul războiului, presa de opoziție din Rusia a scris de mai multe ori că înalții demnitari și-au scos copiii în afara granițelor Rusiei.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri mobilizarea parțială, denunțând faptul că „Occidentul vrea să ne distrugă țara”.

Potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, în urma anunțului lui Vladimir Putin de mobilizare parțială, aproximativ 300.000 de rezerviști vor fi chemați sub arme, potrivit Digi24.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

externe

Război în Ucraina, ziua 221: Mesaj optimist de la Zelenski și cadou din Germania. UE: "Rusia e pe cale să piardă"

02 octombrie 2022, ora 08:29
Distribuie:

UPDATE Serviciul de securitate al Ucrainei SBU a declarat că cel puţin 30 de civili au fost ucişi, iar alţi peste 100 sunt răniţi, după ce ruşii au bombardat un convoi umanitar.

UPDATE Anexarea de către Rusia a patru teritorii ucrainene ocupate face 'aproape' imposibil sfârşitul războiului în Ucraina, a apreciat sâmbătă şeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell, transmite AFP. "Rusia este pe cale să piardă' războiul, 'ea l-a pierdut în termeni morali şi politici', dar 'Ucraina încă nu l-a câştigat', a spus el puţin mai târziu cu ocazia unui forum la La Toja, în Galicia (nord-estul Spaniei), unde a apărat sancţiunile europene impuse Rusiei şi ajutorul militar pentru Kiev, şi a chemat la perseverarea în această direcţie.

UPDATE Germania a anunțat că va livra Ucrainei primul din cele patru sisteme avansate de apărare aeriană IRIS-T, pentru a o ajuta să respingă atacurile cu drone. Anunțul a fost făcut sâmbătă de ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, în timpul unei vizite surprize la Odesa.

UPDATE China dă semne că se alătură Rusiei în susținerea ipotezei conform căreia SUA s-ar afla în spatele sabotării gazoductelor Nord Stres 1 și 2 în Marea Baltică.

UPDATE În ultimele două săptămâni, forțele Ucrainei au spus că au recucerit 6.000 de kilometri pătrați de teritoriu, eliberând comunități care au fost sub controlul rușilor timp de mai bine de șase luni. Profesorii din aceste zone au declarat pentru BBC că a existat o încercare sistematică de a elimina curriculum ucrainean și a-l înlocui cu agenda rusă, notează Digi24.

UPDATE Spărturile din sistemul de conducte de gaze naturale Nord Stream de sub Marea Baltică au dus la ceea ce este probabil cea mai mare eliberare de metan, dăunătoare pentru climă, înregistrată vreodată, a potrivit Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu, transmite Reuters, potrivit news.

UPDATE Preşedintele Ucrainei transmite un mesaj încurajator poporului său, dat fiind că în ultimele zile armata a reuşit să recucerească mai multe regiuni aflate sub controlul ruşilor. „În cursul acestei săptămâni, în Donbas au apărut mai multe steaguri ucrainene. Vor fi şi mai multe peste o săptămână”, transmite Zelenski, notează Mediafax. Liderul de la Kiev spune că Rusia pierde lupta pentru comunitatea internaţională, iar lumea nu va permite o întoarcere la vremurile de cuceriri coloniale.

Război în Ucraina, ziua 220: Leand-lease și Liman eliberat, iar Kadîrov cere bombă atomică. GUR: Vom reveni la frontiera din 1991

01 octombrie 2022, 20:10

/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar SUA anunță noi sancțiuni

30 septembrie 2022, 22:09

Război în Ucraina, ziua 218: Pericol nuclear, noi sancțiuni UE și avarie misterioasă. Podoliak anunță cum se poate sfârși războiul

29 septembrie 2022, 21:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram