Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

social

/FOTO/ Topală cere ca instituțiile de învățământ să fie pregătite pentru sezonul rece, iar copii ucraineni să fie încadrați în școli

16 septembrie 2022, ora 12:41
Distribuie:

Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală cere ca instituțiile de învățământ să fie pregătite pentru sezonul rece. Solicitarea a fost înaintată în cadrul ședinței de lucru cu șefii Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ). Tot în cadrul ședinței, Topală a subliniat importanța de a asigura accesul la educație pentru toți elevii.

Ministrul Educației a accentuat necesitatea pregătirii instituțiilor de învățământ pentru sezonul rece al anului de studii, dar și crearea condițiilor pentru încadrarea copiilor din familiile refugiate din Ucraina în procesul educațional.

„Potrivit datelor statistice colectate de la OLSDÎ, numărul copiilor refugiați din Ucraina, încadrați în sistemul educațional din Republica Moldova, este în continuă creștere. Astfel, 1155 de elevi urmează studiile în instituțiile de învățământ general, iar 521 de copii frecventează grădinițele din țară”, informează Ministerul Educației.

Pentru o analiză veridică în dinamică a numărului de copii ucraineni, înscriși în școlile și grădinițele din Republica Moldova, ministrul a solicitat conducătorilor OLSDÎ să țină o evidență riguroasă, prin actualizarea zilnică a datelor respective, astfel încât instituțiile să beneficieze de tot sprijinul metodologic, logistic și financiar necesar pentru integrarea cu succes a tuturor copiilor refugiați.

În cadrul ședinței s-a discutat și despre finanțarea instituțiilor de învățământ, îmbunătățirea calității datelor incluse în Sistemul Informațional de Management în Educație (SIME), organizarea transparentă și imparțială a concursurilor pentru funcția de director, asigurarea cu manual școlare, acordarea echitabilă a indemnizației pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, dar și altele.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Interpreta Kătălina Rusu, însărcinată pentru a treia oară. „Este frumos, este o binecuvântare”

26 septembrie 2022, ora 18:13
Distribuie:

Interpreta Kătălina Rusu trăiește unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Artista, mamă a două fete, este însărcinată pentru a treia oară și așteaptă încă o fetiță. 

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul ediției de duminică, 25 septembrie, a emisiunii „Iubește Viața” la TV8. „Este frumos, este o binecuvântare când se întâmplă. Important e să fim sănătoase”, a spus Kătălina.

Cântăreața spune că deși diferența de vârstă dintre fetițele ei este mică, a treia sarcină a fost planificată, dar și că nu își mai dorește alți copii. „Ne oprim la trei copii”, a povestit Kătălina Rusu. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram