/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar SUA anunță noi sancțiuni

politic

Un basarabean, vicepreședinte al Dumei de Stat, printre cei mai influenți oameni din anturajul lui Putin: E pe lista neagră a UE

15 septembrie 2022, ora 10:59
Distribuie:

Aleksandr Babakov, deputat în Duma de Stat, fusese deja catalogat de americani drept agent al serviciilor ruse de informaţii, iar de 30 de ani conduce afaceri la Kiev, notează Mediafax. Oligarhul, de fapt, este basarabean, născut la Chișinău în 1963. A absolvit școala cu medalie de aur. La vârsta de 16 ani a devenit maestru al sportului în tenis de masă. În 1985 a absolvit Facultatea de Economie a Universității de Stat din Moscova (MGU) numită după M.V. Lomonosov (Departamentul de Economie al Țărilor Străine).

Basarabeanul a avut relații de încredere și „colaborare” și cu deputat Marine Le Pen, căreia i-a împrumutat circa cinci milioane de euro.

„Avem doar cinci milioane de euro pe an. Prea puţini”, a spus Marine Le Pen (deputată în Adunarea Națională a Franței), într-o zi tristă din noiembrie 2014. „Trebuie să căutăm un împrumut în Franţa sau în altă parte…”, a completat deputata franceză de extremă dreaptă.

În scurt timp, s-a trezit cu banii în cont. Din Rusia. Împrumutătorul era Aleksandr Babakov, bogat deputat al Camerei Inferioare a Parlamentului Rusiei şi fost lider al Partidului Naţionalist Rodina, un loial al lui Putin care doar în Franţa deţinea o proprietate de 16 milioane de dolari şi la Paris o mega-casă în Rue de l 'Université, la o aruncătură de băţ de Turnul Eiffel.

El era persoana care tocmai votase cu entuziasm în favoarea anexării Crimeei, apreciind sprijinul simultan al lui Le Pen pentru invazie şi, prin urmare, se afla pe lista neagră a UE.

Bucătarul şi jucătorul de tenis

Vladimir Putin are doi oameni influenți de o mare încredere. Unul este Evghenii Prigojin, poreclit „bucătarul lui Putin”, căutat deja de FBI pentru amestec în alegerile din SUA din 2016, aflat astăzi în fruntea mercenarilor din Grupul Wagner.

Celălalt este Aleksandr Babakov de 59 de ani, de origini moldoveneşti, este supranumit tenismenul, fiind fost campion de tineret la tenis de masă şi actual preşedinte al federaţiei ruse de tenis de masă.

Dar, mai presus de toate, este vicepreşedintele Dumei şi un oligarh care americanii îl socotesc agent al serviciilor de la Moscova.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Putin ar fi refuzat un acord de pace cu Ucraina, negociat de consilierul său la începutul războiului: „A schimbat planul”

14 septembrie 2022, 20:09

Tot mai mulți deputați municipali ruși cer demisia lui Putin - de la 7 la 47, în doar câteva zile

13 septembrie 2022, 17:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

/FOTO/ Igor Grosu, la discuții cu un reprezentant al NATO: „Am vorbit despre statutul de neutralitate al Republicii Moldova”

30 septembrie 2022, ora 18:49
Distribuie:

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a purtat, pe 30 septembrie, discuții cu locțiitorul asistentului secretarului general NATO pe afaceri politice și politică de securitate, Javier Colomina. Aceștia au vorbit despre evoluțiile de securitate din regiune și necesitatea de a spori reziliența Republicii Moldova la riscurile curente. 

„Am subliniat importanța cooperării în cadrul programelor agreate în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Moldova - NATO, în mod special pe reforma militară, securitatea cibernetică și dezinformarea.

Alianța Nord-Atlantică este un partener de încredere a Republicii Moldova și de-a lungul anilor am realizat multe proiecte în beneficiul cetățenilor de rând”, a scris spicherul Parlamentului, pe Facebook.

În cadrul discuțiilor, s-a pus accent pe statutul de neutralitate al Republicii Moldova în noul context internațional, dar și despre suveranitatea și integritatea teritorială a țării, potrivit șefului Legislativului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram