/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar SUA anunță noi sancțiuni

social

/FOTO/ Un șofer a intrat cu mașina în peretele casei lui Gheorghe Urschi: A distrus și grădina. Cum se simte artistul

18 septembrie 2022, ora 11:21
Distribuie:

Un șofer a intrat cu mașina în peretele casei lui Gheorghe Urschi. Fiica maestrului se afla în acel moment acasă și a povestit într-o postare pe Facebook, cum a ajuns la miez de noapte să se trezească de la bubuitura care i-a speriat pe cei doi.

„Iată așa un impact cu peretele blocului a a fost noaptea asta! Taman în peretele lui tata! De la bubuitură, ambii mai nu am făcut atac de cord! Nu știu cum putea intra așa în gardul de la grădină și perete - dacă bordura peste care a mers e foarte înaltă - de vreo 25 cm. - ridicata de locatari special ca să prevină pătrunderea apelor ploilor torențiale în scara și subsolul blocului. Mă întreb cu ce viteză trebuia să meargă insul prin zona rezidențială ca sa sară bordura aia?”, a scris Laura.

Totodată, aceasta mai precizează că, spre dimineață același șofer când a încercat să iasă din fiarele gardului și capcana altei borduri la fel de înalte, fiind ajutat de băieți cu lopeți a intrat a doua oară în gradină, distrugând absolut tot - tufari de trandafiri, puieți de copaci, flori de mai multe soiuri.

„Poliția apelată la ora 24.00, a venit sa facă schița (nu proces verb!!) pe la vreo ora 3.00... Feerica performanța - și a șoferului si a poliției.!

P.S. dacă a stat toată noaptea în grădina mea concluzionez respectiv că testul de alcoolemie șoferului așa si nu i s-a făcut”, a scris fiica Maestrului pe pagina de Facebook.

Contactată de echipa TV8.md, ofițera de presă Natalia Stati ne-a precizat că polițiștii au stabilit că, un automobil Dacia, condus de un șofer de 41 de ani, a pierdut controlul volanului și s-a tamponat într-un gard. 

Șoferul a fost testa cu aparatul Dragher, care a arătat că acesta nu a consumat alcool. Pe acest caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

10 artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, decorați de președintă: Cine sunt aceștia

30 septembrie 2022, ora 20:40
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a conferit distincții de stat și titluri onorifice mai multor artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Decorațiile au fost acordate pentru activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale, succese remarcabile în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională. 

S-a întâmplat în contextul celei de-a 30-a aniversări a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, desfășurat la Chișinău în perioada 8-25 septembrie, potrivit unui comunicat al Președinției.

Astfel, Președinta Maia Sandu a conferit Titlul onorific „Artist al Poporului” prim-maestrului de cor, Oleg Constantinov și dirijoarei de orchestră, Svetlana Popov.

Svetlana POPOV – dirijor de orchestră;

Solista de operă Rodica Pocireană a fost decorată cu Titlul onorific „Maestru în Artă”.

Titlul onorific „Om emerit” le-a fost acordat artistului-instrumentist Victor Burla și șefului de orchestră, Ion Luchian.

Cu Titlul onorific „Artist emerit” s-au ales: artistul de cor, Ștefan Donos, artista-instrumentistă Irina Iastremscaia, artista de cor, Ana Racoviță și soliștii de operă Viorel Zgardan și Iurie Naimescu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram