Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

social

Un tânăr din capitală a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru huliganism și omor. Bărbatul nu-și recunoaște vina

19 septembrie 2022, ora 11:03
Distribuie:

Un tânăr din capitală, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru că împreună cu alți amici au bătut un bărbat, care, din cauza leziunilor, a decedat. Inculpatul este cercetat pe două capede de acuzare, huliganism și vătămarea intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății, care au provocat decesul victimei. 

Tânărul este acuzat că, în seara zilei de 12 septembrie  2021, în timp ce se afla în curtea unei case din sectorul Ciocana al capitalei, împreună cu o altă persoană, cu care consumase anterior băuturi alcoolice, l-au bătut pe un bărbat, până ce acesta și-a pierdut cunoștința.

Tot în aceiași seară, învinuitul, împreună cu alți trei bărbați, au inițiat un conflict cu un alt bărbat, cunoscutul primei victime, căruia i-au aplicat două lovituri cu un palet din lemn în regiunea capului, acesta căzând jos. Ulterior, i-au aplicat multiple lovituri cu mâinile și picioarele peste diferite regiuni ale corpului, iar în timp ce victima se afla în stare inconștientă, unul din complici a sărit cu picioarele peste capul acestuia. În urma leziunilor grave, bărbatul a decedat.

Unul dintre cei trei complici ai inculpatului, se ascunde în prezent de organul de urmărire penală, fiind anunțat în căutare, ceilalți doi complici, au fost deja condamnați la 6 ani și 5 luni, și respectiv 5 ani închisoare, anunță Procuratura. 

Potrivit procutorilor, aceștia au primit pedepse mai blânde, pentru că și-au recunoscut integral vinovăția în săvârșirea infracțiunii incriminate, fiind judecați în baza unei proceduri simplificate, astfel beneficiind de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege.

Bărbatul condamnat la 14 ani închisoare nu și-a recunoscut vinovăția. Astfel, acesta s-a aflat în arest preventiv pe toată perioada desfășurării procesului penal, măsura care a fost menținută și de către instanța de judecată până la intrarea sentinței în vigoare, mai anunță Procuratura.

De asemenea, la pronunțarea sentinței de condamnare, instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul succesorului bărbatului decedat a sumei de 55 mii lei cu titlu de prejudiciu material și  moral cauzat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.
 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Interpreta Kătălina Rusu, însărcinată pentru a treia oară. „Este frumos, este o binecuvântare”

26 septembrie 2022, ora 18:13
Distribuie:

Interpreta Kătălina Rusu trăiește unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Artista, mamă a două fete, este însărcinată pentru a treia oară și așteaptă încă o fetiță. 

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul ediției de duminică, 25 septembrie, a emisiunii „Iubește Viața” la TV8. „Este frumos, este o binecuvântare când se întâmplă. Important e să fim sănătoase”, a spus Kătălina.

Cântăreața spune că deși diferența de vârstă dintre fetițele ei este mică, a treia sarcină a fost planificată, dar și că nu își mai dorește alți copii. „Ne oprim la trei copii”, a povestit Kătălina Rusu. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram