/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar Arestovici are o prognoză

social

Va fi publicată „lista neagră” a construcțiilor ilegale din Chișinău. „Cetățenii se vor putea asigura că nu există probleme”

12 septembrie 2022, ora 17:36
Distribuie:

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, împreună cu Agenția pentru Supraveghere Tehnică vor face publică lista neagră a construcțiilor ilegale din municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, după ce deputatul PAS, Vasile Grădinaru a solicitat ca aceasta să fie accesibilă tuturor astfel încât cetățenii vor dori să achiziționeze un apartament, să se poată asigura că nu este implicat în vreo schemă imobiliară. 

Solicitarea vine după ce consilierii PAS din CMC s-au arătat indignați că o clădire cu 10 etaje de pe strada Coca din sectorul Buiucani, construită ilegal, nu este demolată. Consilierii susțin primarul ar proteja „mafia imobiliară”, deși în campanie electorală a promis sus și tare că va dărâma clădirile construite contrar normelor legale, deși la acel moment nu exista un regulament de demolare. 

„Iată că Guvernul PAS a îmbunătățit și aprobat regulamentul de demolare a construcțiilor neautorizate, dar și acum Ion Ceban invocă tot felul de motive să nu o facă. De ce? Pentru a-și proteja „prietenii” cu interese. Oamenii cumpără apartamente în blocuri ilegale, apoi au de suferit”, potrivit PAS. 

Cei de la PAS au elaborat un proiect de decizie prin care solicită Primăriei să meargă în instanța de judecată și să ceară demolarea construcției ilegale de pe str. Coca 7. Totodată, consilierii au decis să marcheze cu stickere construcțiile neautorizate din Chișinău, așa încât fiecare cetățean să știe care construcții sunt cu probleme. Când am solicitat o reacție, Natalia Ixari, consiliera primarului Capitalei, Ion Ceban, ne-a redirecționat către viceprimarul Ilie Ceban, care nu a fost de găsit la telefon. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

10 artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, decorați de președintă: Cine sunt aceștia

30 septembrie 2022, ora 20:40
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a conferit distincții de stat și titluri onorifice mai multor artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Decorațiile au fost acordate pentru activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale, succese remarcabile în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională. 

S-a întâmplat în contextul celei de-a 30-a aniversări a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, desfășurat la Chișinău în perioada 8-25 septembrie, potrivit unui comunicat al Președinției.

Astfel, Președinta Maia Sandu a conferit Titlul onorific „Artist al Poporului” prim-maestrului de cor, Oleg Constantinov și dirijoarei de orchestră, Svetlana Popov.

Svetlana POPOV – dirijor de orchestră;

Solista de operă Rodica Pocireană a fost decorată cu Titlul onorific „Maestru în Artă”.

Titlul onorific „Om emerit” le-a fost acordat artistului-instrumentist Victor Burla și șefului de orchestră, Ion Luchian.

Cu Titlul onorific „Artist emerit” s-au ales: artistul de cor, Ștefan Donos, artista-instrumentistă Irina Iastremscaia, artista de cor, Ana Racoviță și soliștii de operă Viorel Zgardan și Iurie Naimescu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram