/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar Arestovici are o prognoză

social

/VIDEO/ 1.200 de pachete de țigări, descoperite într-un autocar cu 38 de pasageri ce se deplasa spre Belgia: La volan, doi români

16 septembrie 2022, ora 10:18
Distribuie:

1.200 de pachete de țigări au fost descoperite de către vameșii de la Leușeni. Acestea erau ascunse în locuri special amenajate, într-un autocar de model „SCANIA” de pe ruta neregulată R. Moldova - Belgia cu 38 de pasageri. În calitate de șoferi erau doi români, în vârstă de 39 și 46 de ani, care le-au declarat vameșilor că nu au nimic de declarat.

Funcționarii vamali în conlucrare cu inspectorii chinologi au supus mijlocul de transport unor verificări minuțioase, implicând și câinele de serviciu al vămii. Acesta a semnalat prezența produselor din tutun în rezervorul din față al autocarului.

În rezultat, au fost depistate 1.200 de pachete de țigări marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova. 

Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.

În consecință, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost reținut până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Peste 700.000 de pachete de țigări au ajuns pe foc: Când au fost confiscate de Serviciul Vamal

06 septembrie 2022, 20:09

Dosarul contrabandei cu peste 137.000 de țigări la vama Costești: Urmărirea penală, terminată

24 august 2022, 09:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

10 artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, decorați de președintă: Cine sunt aceștia

30 septembrie 2022, ora 20:40
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a conferit distincții de stat și titluri onorifice mai multor artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Decorațiile au fost acordate pentru activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale, succese remarcabile în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională. 

S-a întâmplat în contextul celei de-a 30-a aniversări a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, desfășurat la Chișinău în perioada 8-25 septembrie, potrivit unui comunicat al Președinției.

Astfel, Președinta Maia Sandu a conferit Titlul onorific „Artist al Poporului” prim-maestrului de cor, Oleg Constantinov și dirijoarei de orchestră, Svetlana Popov.

Svetlana POPOV – dirijor de orchestră;

Solista de operă Rodica Pocireană a fost decorată cu Titlul onorific „Maestru în Artă”.

Titlul onorific „Om emerit” le-a fost acordat artistului-instrumentist Victor Burla și șefului de orchestră, Ion Luchian.

Cu Titlul onorific „Artist emerit” s-au ales: artistul de cor, Ștefan Donos, artista-instrumentistă Irina Iastremscaia, artista de cor, Ana Racoviță și soliștii de operă Viorel Zgardan și Iurie Naimescu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram