/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar Arestovici are o prognoză

social

/VIDEO/ A furat trei motociclete din curtea proprietarilor! Bărbat, reținut de polițiști: Riscă până la patru ani de închisoare

14 septembrie 2022, ora 11:27
Distribuie:

Un bărbat de 34 de ani, din Chișinău, a fost reținut de polițiști, fiind bănuit de furtul a trei motociclete din orașul Sângera, comuna Băcioi și satul Revaca. Cele trei autovehicule sunt de marca „Viper”, ,, Moki” și ,, Alpina”. Proprietarii s-au plâns la poliție că, le-au fost sustrase motocicletele din curțile caselor. Prejudiciul total cauzat este de 36.000 de lei.

În urma măsurilor întreprinse de oamenii legii, suspectul a fost identificat și reținut, iar la moment în privința acestuia a fost dispusă măsura de arest preventiv. 

În cadrul audierilor, bănuitul și-a recunoscut vinovăția, acesta fiind anterior judecat pentru infracțiuni similare.

Două dintre motociclete au fost găsite și ridicate de către polițiști și urmează a fi returnate proprietarilor.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru „furt”. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă amendă în mărime de la 32.500 la 67.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

10 artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, decorați de președintă: Cine sunt aceștia

30 septembrie 2022, ora 20:40
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a conferit distincții de stat și titluri onorifice mai multor artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Decorațiile au fost acordate pentru activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale, succese remarcabile în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională. 

S-a întâmplat în contextul celei de-a 30-a aniversări a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, desfășurat la Chișinău în perioada 8-25 septembrie, potrivit unui comunicat al Președinției.

Astfel, Președinta Maia Sandu a conferit Titlul onorific „Artist al Poporului” prim-maestrului de cor, Oleg Constantinov și dirijoarei de orchestră, Svetlana Popov.

Svetlana POPOV – dirijor de orchestră;

Solista de operă Rodica Pocireană a fost decorată cu Titlul onorific „Maestru în Artă”.

Titlul onorific „Om emerit” le-a fost acordat artistului-instrumentist Victor Burla și șefului de orchestră, Ion Luchian.

Cu Titlul onorific „Artist emerit” s-au ales: artistul de cor, Ștefan Donos, artista-instrumentistă Irina Iastremscaia, artista de cor, Ana Racoviță și soliștii de operă Viorel Zgardan și Iurie Naimescu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram