Război în Ucraina, ziua 217: Mesajul lui Zelenski pentru Putin și rezultatele referendumului. CIA: Armata rusă are multe probleme

social

/VIDEO/ A început să-l înjure, dar mai apoi l-a înjunghiat: Un bărbat din Orhei, reținut pentru tentativă de omor

16 septembrie 2022, ora 12:11
Distribuie:

Un bărbat de 31 de ani din satul Mana, raionul Orhei, a fost reținut pentru 72 de ore, după ce și-ar fi înjunghiat consăteanul de 48 de ani. Suspectul ar fi venit în ospeție la victimă și ar fi început să-l înjure. Ulterior, având un cuțit în mână, l-ar fi înjunghiat în regiunea cutiei toracice.

Suspectul a fugit de la fața locului. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Polițiștii au reșit ulterior să-l rețină pe bărbat. Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru tentativă de omor.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Tentativă de omor în Capitală: Un bărbat ar fi fost lovit cu toporul în cap după un conflict la beție

26 august 2022, 14:08

Doi frați din Briceni, condamnați la peste 20 de ani de închisoare: Ar fi omorât intenționat un consătean

12 august 2022, 09:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Maia Sandu, vizită de lucru după renovarea liceului din Holercani: „Toți copiii din R. Moldova merită condiții mai bune de studii”

28 septembrie 2022, ora 14:50
Distribuie:

Maia Sandu a participat la inaugurarea unui proiect de eficiență energetică la școala din Holercani, raionul Dubăsari. Cu ajutorul Uniunii Europene și al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, care a efectuat lucrările de renovare, clădirea liceului este izolată termic, au fost înlocuite ușile și ferestrele, iar panourile fotovoltaice acoperă integral necesitățile de energie electrică ale instituției.

„Am fost astăzi la Holercani, raionul Dubăsari, unde au fost prezentate rezultatele proiectului de sporire a eficienței energetice a liceului din localitate ... A fost redus semnificativ consumul de electricitate al liceului și au fost create condiții mai bune de studii și de muncă pentru elevi și profesori”, a scris președinta pe pagina sa de Facebook.

Șefa statului a precizat că asigurarea securității energetice este o prioritate a actualei guvernări. 

„Investițiile în eficiența energetică a clădirilor publice, a caselor și a întreprinderilor ne vor ajuta să diminuăm costurile pentru resursele energetice, dar și să răspundem provocărilor de mediu, tot mai frecvente din cauza schimbărilor climatice. Mă bucur că, datorită partenerilor noștri de dezvoltare, proiecte similare sunt realizate în zeci de localități ale țării, urmând să schimbe în bine viața a mii de oameni”, a mai menționat șefa statului. 

Maia Sandu nu a uitat să le mulțumească locuitorilor din Holercani pentru că au contribuit și ei ca acest proiect să fie realizat. 

„Acesta este un exemplu de implicare comunitară foarte bun, pentru că toți copiii din Republica Moldova merită condiții mai bune de studii”, a conchis președinta Republicii Moldova.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Sandu spune că nu există certitudinea că Gazprom va respecta contractul. „Vom pune în aplicare celelalte planuri”

26 septembrie 2022, 12:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram