Război în Ucraina, ziua 225: Bombardamente devastatoare la Zaporojie. Zelenski anunță noi localităţi eliberate

social

/VIDEO/ Au spart geamul și au furat dintr-o locuință bani, bijuterii din aur și un laptop: Doi tineri din Bălți, reținuți

15 septembrie 2022, ora 13:13
Distribuie:

Doi tineri de 18 și 21 de ani, originari din Bălți, au fost reținuți după ce au pătruns într-o locuință din orașul Codru și au furat bani, bijuterii din aur și un laptop. Prejudiciul a fost estimat de către proprietar la 532.560 de lei.

Polițiștii au stabilit că cei doi au reușit să intre în încăpere după ce au deteriorat gemul. Suspecții au fost reținuți și escortați la Inspectoratul de Poliție Centru pentru audieri. Tinerii și-au recunoscut vinovăția.

Unul dintre suspecți anterior a fost judecat pentru infracțiuni analogice.

Tinerii au fost plasați în arest pentru 30 de zile, iar pentru fapta comisă aceștia riscă închisoare de la 7 la 12 ani.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Poliția cere în instanța de judecată interzicerea protestului de la Parlament: Este desfășurat cu o mulțime de încălcări

06 octombrie 2022, ora 12:10
Distribuie:

Protestul din fața Parlamentului a fost desfășurat în ultimele trei săptămâni cu o mulțime de încălcări. În data de 30 septembrie, Poliția s-a adresat cu o cerere prealabilă Primăriei Chișinău cu solicitarea de sistare a acestui tip de întruniri, la care Primăria nu a reacționat. Respectiv, în data de 4 octombrie, Poliția s-a adresat în instanța de judecată cu solicitarea de a fi obligată Autoritatea Publică Locală (APL) să suspende aceste întruniri.

În perioada de trei săptămâni de protest, poliția a remis Primăriei municipiului Chișinău șase sesizări cu informații cumulative despre toate încălcările admise în spațiul public, fiind punctate numeroase abateri admise și solicitând modificarea programului de întruniri sau, după caz, sistarea acestora.

Poliția are în proces de documentare o cauză penală pentru amenințarea sau violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere și înregistrate a 40 de proceduri contravenționale care se referă la nesubordonare, huliganism (urinat, fumat, vomitat, consum de alcool în loc public), ultragierea angajaților forțelor de ordine, prezența persoanelor cu antecedente penale în rândul protestatarilor, încălcarea legislației cu privire la protecția specială a copiilor aflați în situație de risc, blocarea intenționată a carosabilului, limitarea accesului presei și agresarea jurnaliștilor în timpul activității de mediatizare a evenimentelor etc.

Poliția a cerut APL-ului să intervină și să întreprindă acțiuni de neadmitere a unor asemenea nereguli, inclusiv a celor ce țin de protecția mediului și păstrarea unui climat curat în spațiul public: „Subdiviziunile APL-ului (Salubritatea, Spațiile Verzi etc) sunt responsabile direct de păstrarea unui mediu curat în Capitală, inclusiv la așa gen de evenimente”.

„Reiterăm că, Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertățile altor persoane”, comunică reprezentanții poliției.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a solicitat organelor de drept în cadrul ședinței de Guvern din 5 octombrie, să înăsprească măsurile de pedeapsă pentru protestatarii care încalcă legea.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Protest cu cauze penale: Poliția a cerut repetat Primăriei să retragă prin judecată autorizația manifestanților PP Șor

27 septembrie 2022, 21:09

Învinuiri reciproce între Primărie și Poliție pe subiectul încălcărilor admise de protestatarii din fața Parlamentului

26 septembrie 2022, 17:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram