Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

externe

/VIDEO/ Cinci morţi şi 14 răniţi în urma prăbușirii unei clădiri în Iordania: Salvatorii continuă căutările

Foto: Captură video
14 septembrie 2022, ora 09:31
Distribuie:

Cinci persoane şi-au pierdut viața şi alte 14 au fost rănite după ce o clădire cu patru etaje s-a prăbușit în Iordania, regiunea Amman. Totul Tragedia s-a întâmplat în seara zilei de marți, 13 septembrie, potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor iordaniene, transmite AFP, citat de Agerpres.

„Bilanţul victimelor raportat de echipele de salvare se ridică la cinci morţi şi 14 răniţi în prăbuşirea unei clădiri la Amman”, potrivit unui comunicat al purtătorului de cuvânt al direcţiei de securitate publică, Amer Al-Sartawi.

Bilanţul anterior anunţase trei morţi în prăbuşirea unei clădiri rezidenţiale la Jabal Al-Weibdeh, în centrul capitalei Iordaniei. „La faţa locului, echipele de salvare continuă căutările”, a mai precizat acesta.

Potrivit informațiilor preliminare, imobilul s-ar fi prăbușit din motivul că era „vechi şi dărăpănat”, a declarat vicepremierul şi ministru al administraţiei locale, Tawfiq Kreishan, la postul naţional de televiziune Al-Mamlaka. El a adăugat că autorităţile „inspectează starea clădirilor din vecinătate”.

Însoţit de mai mulţi miniştri, şeful guvernului, Bisher Al-Khasawneh, s-a deplasat la locul accidentului la Jabal al-Weibdeh, un cartier boem dintre cele mai vechi din Amman, popular mai ales printre expatriaţi şi cunoscut pentru viaţa sa culturală animată.

O sursă judiciară a indicat pentru AFP că „procuratura a deschis o anchetă legată de prăbuşirea clădirii.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

externe

Kremlinul, despre menținerea unor contacte „sporadice” cu SUA: „Sunt canale de dialog ce permit schimbul mesajelor de urgență”

26 septembrie 2022, ora 17:04
Distribuie:

Kremlinul a anunţat că are contacte „sporadice” cu SUA în chestiuni legate de armele nucleare, la câteva zile după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că nu joacă la cacialma în privinţa disponibilităţii sale de a utiliza astfel de arme dacă Rusia îşi va simţi integritatea teritorială ameninţată, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat că cele două părţi au menţinut un canal deschis limitat de dialog pentru a permite „schimbul urgent de mesaje” între cele mai mari două puteri nucleare ale lumii.

„Există canale de dialog la nivelul adecvat, dar sunt de o natură foarte sporadică. Cel puţin ele permit schimbul unor mesaje de urgenţă despre poziţia fiecăruia”, a declarat Pekosv pentru jurnalişti.

Putin a spus săptămâna trecută că Moscova ar fi pregătită să folosească arme nucleare "pentru a proteja Rusia şi poporul nostru", în contextul în care a anunţat o mobilizare parţială care ameninţă să escaladeze semnificativ conflictul de şapte luni din Ucraina.

SUA au avertizat Moscova duminică privind „consecinţe catastrofale” dacă utilizează arme nucleare în Ucraina.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat că SUA vor „răspunde decisiv” dacă Rusia utilizează astfel de arme împotriva statului vecin.

El nu a furnizat mai multe amănunte, dar a precizat că Washingtonul a transmis în privat Moscovei „foarte clar exact ce ar însemna acest lucru”. Dmitri Peskov a refuzat să comenteze când a fost întrebat dacă SUA au transmis Rusia ce vor să spună prin „consecinţe catastrofale”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

26 septembrie 2022, 16:09

Președinta, despre riscul ca Rusia să folosească arme nucleare: „Puțin probabil, dar nu imposibil”

26 septembrie 2022, 11:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram