Război în Ucraina, ziua 224: Atac cu drone și ironia de la Londra. Putin a promulgat anexările, iar Zelenski cere tribunal special

/VIDEO/ Premieră la TV8: Anatolie Golea lansează proiectul „Новая неделя”. Prima invitată este Maia Sandu

12 septembrie 2022, ora 20:00
Distribuie:

Postul TV8 lansează astăzi, 12 septembrie, o nouă emisiune în limba rusă - „Новая неделя” cu Anatolie Golea. Din toamnă, în cadrul noului sezon, Anatolie Golea va modera o emisiune politică, care va fi difuzată o dată pe săptămână. Cunoscutul jurnalist și analist politic, împreună cu invitații în studiou, vor analiza principalele evenimente din Republica Moldova și din străinătate.

Prima invitată a emisiunii de la ora 20:00 este președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Telespectatorii sunt așteptați la o analiză a evenimentelor politice și regionale. Conceptul proiectului presupune și participarea invitaților inclusiv din țările post-sovietice.

În cadrul emisiunii vom discuta despre ceea ce se întâmplă în țară și în lume. Nu este vorba doar de politică, ci și economie, afaceri, tehnologii și cultură. Vom rezuma cele întâmplate săptămâna trecută și vom discuta despre evenimente ce urmează”, susține Golea.

Potrivit jurnalistului, în ciuda numărului aparent de mare de talk-show-uri politice în televiziunea din Moldova, analiza evenimentelor politice este foarte importantă, îndeosebi acum.

În țara noastră există un oarecare exces de emisiuni pe teme politice. Și în situația actuală este absolut normal. Trăim într-o perioadă foarte grea, când într-o țară vecină se desfășoară un război, iar avalanșă de dezinformare, minciuni și propagandă lovește și pe cetățenii noștri. În acest moment, este foarte important să oferim consumatorilor posibilitatea de a primi informații din diferite surse, și analiza celor întâmplate, bazate pe fapte și exemple concrete”, spune jurnalistul.

Promo-ul video pentru noua emisiune a fost creat cu ajutorul prietenilor noștri de la compania Kreyon. 

În iunie, cunoscutul jurnalist Anatolie Golea a pus punct proiectului „Пятница”, după nouă ani în care a fost în fiecare seară de vineri în casele telespectatorilor. 

Golea a menționat că a decis să renunțe la proiect în condițiile în care opiniile sale nu coincid cu politică editorială a postului de televiziune la care a fost difuzată emisiunea pe care a realizat-o. După plecare, jurnalistul a anunțat că se va întoarce cu un nou proiect la postul TV8:

TV8 pentru mine este unul dintre puținele surse media imparțiale fără vreo afiliere politică. Sunt sigur că TV8 va rămâne la fel și în viitor, iar alături de echipa postului TV voi putea rămâne un jurnalist independent și să vorbesc liber precum să ofer și o astfel de oportunitate invitaților emisiunii. Cred că la TV8 voi putea să-mi realizez planurile creative și să mă afirm. De asemenea, să ofer posibilitatea diferitor oameni, indiferent de părerile lor. Împreună vom ajunge la adevăr, și vom putea în mod obiectiv să informăm oamenii despre ceea ce se întâmplă în jur”.

Anatolie Golea este jurnalist și prezentator TV cu mai mult de 30 de ani de experiența în jurnalism. În 2002, a condus postul ORT Moldova, dar din 2005 canalul TV7. În 2014 până în iunie 2022, a găzduit o emisiune de autor pe postul RTR Moldova. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram